En stærk stemme i en mørk tid

Fagbladet skal være en vej til at finde inspiration og argumenter for betydningen af vores arbejde, men også et medie, hvor vi mærker værdien af vores stærke faglige fællesskab, skriver BUPL-formand Elisa Rimpler i sin leder i Børn&Unge nr. 1

Du sidder netop nu med et nyt, flot Børn&Unge i hånden. Et blad, som vi er stolte af.

Bag dit nye fagblad ligger et års arbejde, hvor mange pædagoger er blevet inddraget. Redaktionen har mødtes med pædagoger og foretaget læserundersøgelser, og meldingen er entydig: Vi vil have et stærkt professionsmagasin, der fokuserer på det konstruktive: Hvad kan vi lære af hinanden? Hvor er dilemmaerne i vores arbejde? Hvad siger forskningen? Hvor finder vi mere viden? Og vores fagblad skal afspejle vores virkelighed og hverdag. Vi arbejder på mange forskellige arbejdspladser, og den mangfoldighed skal vi se og mærke.

De ønsker har vi lagt os i selen for at opfylde. Fagbladet skal være en vej til at finde inspiration og argumenter for betydningen af vores arbejde, men også et medie, hvor vi mærker værdien af vores stærke faglige fællesskab.

Børn&Unge og jeg deler den skæbne, at vi er akkurat lige gamle – begge ’født’ i 1970. Herefter har både verden, det pædagogiske felt og medierne været gennem en rivende udvikling. Børn&Unge udkom for eksempel 51 gange om året i 2000. I år udkommer magasinet 11 gange, hvilket skyldes, vi digitalt er et helt andet sted end for 50 år siden.

Vi skruer fortsat gevaldigt op for den digitale kommunikation: Vi skriver dagligt nyheder om vores udfordringer, vi udsender nyhedsbreve en gang om ugen, vi er stærkt repræsenteret på de sociale medier, vi laver podcast og video, og vores presseteam sikrer, at vi er meget synlige i andre medier end vores egne.

Synlighed er helt afgørende for, at vi gør os gældende som profession og som faglig organisation. Vi skal fastholde og styrke vores indflydelse i en tid, hvor pædagogers store betydning for samfundet og vores sammenhængskraft også skal kunne mærkes på vores løn og arbejdsvilkår.

Godt nytår og god læselyst.

Vi er lige der, hvor du er.

Elisa Rimpler, formand BUPL

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.