Minimumsnormeringer fyldte medierne under valgkampen

Minimumsnormeringer blev et af de varmeste temaer i forårets valgkamp. Så varmt, at det nåede helt ind i de afsluttende partileder­runder og statsministerdueller. Og det afspejlede sig også i medierne. En kortlægning, som BUPL har lavet på baggrund af data fra Infomedia, viser, at ordet minimumsnormeringer blev særdeles flittigt brugt i medierne.

Inden valgkampen gik i gang, lå antallet af medieomtaler med minimumsnormeringer typisk på et par stykker om måneden. Men i juni, hvor folketingsvalget fandt sted, nåede antallet helt op på knap 400.

Op til valgkampen satte BUPL’s vilkårsundersøgelse blandt 14.000 pædagoger på daginstitutionsområdet også et markant aftryk med over 100 artikler og debatindlæg i landsdækkende og lokale medier – også her med fokus på normeringer.Efter valget blev et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og de Radikale som bekendt enige om, at der nu skal indføres minimumsnormeringer. Forløbet glæder BUPL’s formand, Elisa Rimpler.

»Når man har kæmpet så længe for minimumsnormeringer, som vi har – og presset på for at få børnene højt op på den politiske dagsorden, så er det selvfølgelig en stor glæde at opleve, hvordan det blev det helt store tema i valgkampen. Og vigtigst af alt, at det nu bliver omsat til konkret handling,« siger hun.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.