5000 lækre pædagoger på nettet

Ny Facebookgruppe var mest for sjov, men har samlet 5000 pædagoger fra hele landet til hyggesnak med et stænk af alvor.

Pædagog Heidi Lindtoft Wøhlk fra Nørresundby har samlet 5000 pædagoger i Facebookgruppen 'Smækre Lækre Pædagoger'. Det er langt flere, end hun havde regnet med, da hun for et år siden dannede gruppen for sjov.

Heidi Lindtoft Wøhlk, der er uddannet pædagog i 1996 og arbejder i småbørnsafsnittet i Aalborg Kommune, var lige kommet på Facebook. En aften fandt hun ud af, hvordan man kunne lave en gruppe af mennesker, der interesserer sig for det samme emne.

"Jeg prøvede at lave en gruppe, som jeg kaldte 'Smækre Lækre Pædagoger'. Det var lidt tilfældigt. Jeg er jo pædagog, og det gav mig mulighed for at invitere kolleger og dem, jeg i sin tid læste med," fortæller hun.

Heidi Lindtoft Wøhlk havde regnet med, at 20-30 pædagoger ville samle sig i gruppen, og derfor er hun noget overrasket over, hvordan det siden har udviklet sig.

Gruppen 'Smækre Lækre Pædagoger' blev kun oprettet for sjov, og den er stadig kun for sjov. Men stifteren har måbende set til, mens gruppens medlemstal voksede og voksede og hurtigt kom ud over den lille gruppe af pædagoger, hun i forvejen kendte.

"Det viste sig jo, at der var et behov. Pludselig var der en udenlandsk studerende, der gerne ville have en mentor på pædagoguddannelsen. Og nogle ville høre om jobmuligheder et bestemt sted. Det blev et mødested for pædagoger, og jeg kan konstatere, at det efterhånden også er kommet til at handle om faglig stolthed. Hvis denne stolthed kan blive udbredt via humor, er det kun udmærket", siger Heida Lindtoft Wøhlk.



Humoren lever. Og humoren lever i høj grad i gruppen, der stadig får nye medlemmer. Man kan kun klukke indvendig over de mange sjove bemærkninger, pædagoger har hørt fra børn i deres dagligdag på institutionerne, og som de via Facebookgruppen giver videre til kolleger. Som for eksempel det barn, der spørger pædagogen, om hun skal på arbejde, når hun har fri og er på vej ud ad døren. For det er vel ikke at være på arbejde at passe børn?

'Lækre Smækre Pædagoger' har en overskrift, der hedder 'Du ved, du er pædagog når ...'. Her blomstrer humoren for alvor, og her er en høj grad af selvironi. Et eksempel:

'Du ved, du er pædagog, når du pr. automatik skærer andres mad i tern, selvom de godt kan selv. Eller når du hver morgen vågner op med en børnesang i hovedet. Eller når du stadig brænder for dit arbejde, selvom lønnen ikke står mål med din uddannelse og indsats.'

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.