Den nødvendige omsorg i vuggestuen

Dagtilbud skal først og fremmest sørge for at opfylde de mindste børns følelsesmæssige behov, konkluderer forsker Thomas Gitz-Johansen.
Illustration af omsorg

Det er i vuggestuen, at der bliver lagt et følelsesmæssigt grundlag for, at børn har det godt indeni. Derfor skal daginstitutionerne først og fremmest sørge for, at de mindste institutionsbørns grundlæggende følelsesmæssige behov er opfyldt.

Det er en af konklusionerne i forskningsprojektet 'Følelsesmæssige relationer mellem børn og voksne i vuggestuen' af Thomas Gitz-Johansen, lektor ved Pædagogik og Uddannelsesstudier, Roskilde Universitet, og tilknyttet Center for Daginstitutionsforskning.

Mød forskeren og hør om hans undersøgelse i Børn&Unge Podcast, hvor du også kommer med på besøg i vuggestuen Manegen i Hvidovre. På denne side kan du desuden hente en plakat med Thomas Gitz-Johansens bud på 19 følelsesmæssige behov hos de mindste børn i vuggestuen. Hæng den op i institutionen og brug den til en snak med forældre og kolleger om, hvordan I giver følelsesmæssig omsorg hos jer.

Læs om projektet i Børn&Unge Forskning: 

 

Hent:

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.