Pædagoger sender støtte: Donerer 100.000 kroner til hjælpearbejde i Ukraine

BUPL støtter ukrainske børn, familier og pædagoger, som lige nu er ofre i en brutal og meningsløs krig. Derfor donerer pædagogernes fagforening 100.000 kroner til hjælpearbejdet i Ukraine. ’Vi støtter op om kampen for fred, frihed og demokrati,’ lyder det i en støtteerklæring.

På baggrund af Ruslands invasion i Ukraine har BUPL’s hovedbestyrelse besluttet at donere 100.000 kroner til humanitært arbejde i Ukraine. Pengene sendes blandt andet til organisationen Education International.

Hovedbestyrelsen har også vedtaget en støtteerklæring, som lyder:

”BUPL fordømmer det russiske angreb på det ukrainske folk, samfund og demokrati. Vores tanker, medfølelse og solidaritet er med de tusinde uskyldige ukrainske børn, familier og kolleger, som lige nu er ofre i en brutal og meningsløs krig. Vi støtter op om kampen for fred, frihed og demokrati.”

Desuden har BUPL som en del af Fagbevægelsens Hovedorganisation sendt et ultimatum til de russiske fagforeninger om at trække deres støtte til Putin og krigen.

Til pædagoger, som er bekymrede for, om deres pensionskroner er investeret i russiske interesser, oplyser pædagogernes pensionskasse, PBU, at man ingen investeringer har i Rusland.

Læs også børnepsykolog og tidligere pædagog Margrethe Brun Hansens gode råd om, hvordan man bedst møder børn i deres bekymringer om den aktuelle konflikt.

Læs mere om Education International her.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.