Afgørende i lønkamp: Ny undersøgelse skal styrke viden om lederløn

For at styrke kampen for højere løn og bedre vilkår for de pædagogfaglige ledere opfordrer Lederforeningen i BUPL nu alle ledermedlemmer til at deltage i ny lønundersøgelse. Især lokalt kan ledernes svar gøre en forskel i lønkampen.
Dreng med lup

De pædagogfaglige lederes løn- og arbejdsvilkår er i væsentligt højere grad lokalt bestemt end det er tilfældet for pædagoger uden ledelsesansvar.

Det gør det langt sværere for BUPL at skaffe præcis indsigt i ledernes løn- og arbejdsvilkår. Og den indsigt er afgørende for BUPL’s indsats for at styrke de pædagogfaglige lederes løn- og arbejdsvilkår.

Derfor har Lederforeningen i BUPL sat gang i en undersøgelse blandt ledermedlemmerne i BUPL, der skal give et præcist billede af sammenhængen mellem ledernes løn og indholdet i den samlede ledelsesopgave.

”Vi ved fra tidligere undersøgelser, at der er sammenhæng mellem lederens løn, erfaring som leder, efteruddannelse og ledelsesspænd. Men denne gang spørger vi også til arbejdstid og arbejdstimer. Jo flere der svarer, desto tydeligere og mere reelt et billede får vi også af ledernes løn. Besvarelserne giver også indsigt i hvordan ledernes lønniveau er fordelt rundt om i landet,” siger Kristine Schroll.

Lederes svar kan især styrke lokale lønforhandlinger

Undersøgelsen er sendt til BUPL’s ledermedlemmer via mail 3. oktober. På nationalt niveau kan Lederforeningen i BUPL bruge undersøgelsen til at blive endnu skarpere på lønstrategi og krav til ledernes løn, fortæller Kristine Schroll.

Men særligt lokalt kan det gøre en forskel, at BUPL har så præcis viden som muligt, understreger hun.

”Lokalt er det vigtigt med viden om ledernes lønniveau og sammensætning kommunerne imellem, fordi sammenligning mellem kommunernes lønniveauer i sammenlignelige stillinger er et rigtigt godt redskab i de lokale lederlønsforhandlinger,” siger hun.

Resultaterne af undersøgelsen skal også bruges til at opdatere BUPL’s lønberegner for ledere.
Lederlønberegneren er et værdifuldt redskab, som pædagogfaglige ledere sammen med deres lokale fagforening kan bruge ved øvrige lønforhandlinger.

Sådan deltager du i undersøgelsen

Lederforeningen i BUPL har 3. oktober sendt en mail til BUPL’s ledermedlemmer med en invitation til at deltage i lønundersøgelsen.

Desuden sendte BUPL 23. oktober en mail med påmindelse om undersøgelsen til de ledere, der endnu ikke havde svaret.

Du deltager i undersøgelsen ved at klikke på linket i mailen. Det tager omkring 7 minutter at besvare undersøgelsen, og lederne opfordres til at have deres lønseddel for september 2024 ved hånden.

Svarfrist er 6. november, men hvis du har tid, kan du med fordel deltage i undersøgelsen allerede nu.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.