Efterlønnere kan slippe for modregning, hvis arbejdet har relation til fordrevne fra Ukraine

Er du på efterløn og arbejder du inden for velfærdssektoren med opgaver, der har relation til fordrevne fra krigen i Ukraine? Så kan du slippe for modregning af arbejdet i din efterløn i perioden 1. april til 31. december 2022.

For helt at slippe for modregning af arbejdstimerne, er det en betingelse, at du er begyndt på arbejdet efter 17. marts 2022.

Er du begyndt i arbejdet før 17. marts 2022, er det kun ekstra arbejde, som du påtager dig, der ikke skal modregnes.

Derudover skal du opfylde følgende betingelser for at slippe for modregning:

  • Du skal være tiltrådt arbejdet efter du er overgået på efterløn
  • Du skal være ansat på en privat eller offentlig arbejdsplads der udfører velfærdsopgaver. Fx inden for dagtilbuds-, skole-, social,- sundheds- eller ældreområdet.
  • Du skal være beskæftiget på en arbejdsplads, der udfører arbejdsopgaver, der er rettet mod personer, der har midlertidig opholdstilladelse i Danmark på grund af krigen i Ukraine.

Kontakt a-kassen og søg om at blive fri for modregning

Har du arbejde i efterlønsperioden – Ukrainerelateret eller ej – skal du altid skrive arbejdstimerne på dine efterlønskort.

Første gang du har Ukrainerelateret arbejde, skal du derudover sende en særlige arbejdsgivererklæring til os sammen med efterlønskortet. På erklæringen skal din arbejdsgiver bekræfte, at du er ansat i en virksomhed, der udfører opgaver retten mod personer der er fordrevne fra Ukraine.

Du finder den særlige arbejdsgivererklæring her:

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.