Mand ved computer

Ophør af dagpenge

Din mulighed for at få dagpenge stopper, når du har opbrugt dine ydelsestimer. Men du har mulighed for at forlænge din dagpengeperiode, hvis du løbende arbejder.

Din dagpengeperiode

Som ledig har du enten dagpengeret i 1 eller 2 år afhængig af, hvornår du er blevet ledig og om du er nyuddannet eller lønmodtager.

Den periode, hvor du har dagpengeret, bliver opgjort i ydelsestimer - hhv. 1.924 og 3.848 timer for fuldtidsforsikrede.

Når du har fået dagpenge for det antal timer, du har krav på, ophører din dagpengeret.

Genoptjening af dagpengeret

Den dag, du bliver ledig, får du en personlig beskæftigelseskonto. Alle timer, du arbejder, efter du blev ledig, bliver sat ind på din beskæftigelseskonto. Timerne på kontoen kan du bruge til enten en helt ny dagpengeret eller til at forlænge din eksisterende dagpengeret. 1 times arbejde kan du veksle til 2 timers forlænget eller ny dagpengeret.

Dine timer på beskæftigelseskontoen bliver dog forældede efter 3 år, hvorefter de forsvinder.

Du har mulighed for at få forlænget din ret til dagpenge i op til 1 år inden for 18 måneder. Det valg kan kun ske, når din almindelige dagpengeret er udløbet. 

Du vil løbende kunne se, hvor meget beskæftigelse, du har på kontoen, hvis du logger ind på din profil på jobnet.dk. Her kan du også følge med i, hvor mange timer, du har tilbage af din dagpengeret.

Sådan optjener du en ny dagpengeperiode

For at optjene en helt ny 2-årig dagpengeperiode skal du opfylde et nyt arbejdskrav. 

Så længe du har en gyldig dagpengeret eller gyldige timer på din beskæftigelseskonto, skal du opfylde arbejdskrav i løntimer. Helt konkret skal du have arbejdet 1.924 nye arbejdstimer inden for 3 år. Er du deltidsforsikret skal du have arbejdet 1.560 timer.

Er din dagpengeret udløbet – og har du ikke længere gyldige timer på din beskæftigelseskonto – skal du opfylde arbejdskravet i indkomst. 

Du skal have optjent en indkomst på 254.328 kr. inden for 3 år som fuldtidsforsikret og 169.548 kr. hvis du er deltidsforsikret. 

Bemærk, at vi højst kan medregne 21.194 kr. pr. måned, hvis du er fuldtidsforsikret og 14.129 kr. pr. måned hvis du er deltidsforsikret. 

Hver en time tæller

Det kan betale sig at tage alt arbejde, som du får tilbudt. Også arbejde uden for dit fag. Timerne for arbejdet går ind på din beskæftigelseskonto, og selv ej job uden for dit eget fagområde kan være et skridt på vejen mod drømmejobbet.

Kontanthjælp

Hvis din dagpengeret er opbrugt, er du som ledig henvist til andre former for forsørgelse. I yderste konsekvens kontanthjælp eller slet ingenting afhængig af dine personlige forhold og/eller ægtefælles eller samlevers forhold. 

Du skal søge om kontanthjælp senest den første dag, hvor du ikke længere har ret til dagpenge.

Henvend dig til kommunen om kontanthjælp.

Du kan altid få hjælp fra BUPL-A

BUPL-A er din karrierepartner gennem hele dit arbejdsliv. Også når du har opbrugt din dagpengeret. Du er altid velkommen til at gøre brug af vores tilbud og bestille tid til en samtale hos os. Vi kan stadig hjælpe dig med at søge job.

Book en samtale hos BUPL-A

Seniorjob

Du kan få et seniorjob, hvis du er tilmeldt efterlønsordningen og du opbruger din dagpengeret på et tidspunkt, hvor du højst er 5 år fra din efterlønsalder.

Det er et krav, at du har opbrugt både din ordinære og din forlængede dagpengeret.

Mens du er i seniorjob, skal du fortsat være medlem af a-kassen og betale til efterlønsordningen. Samtidig skal du også stå til rådighed for et almindeligt job.

Efterløn

Hvis du er tilmeldt efterlønsordningen og opfylder anciennitetskravet for at kunne gå på efterløn, så kan du gå på efterløn, når du når din efterlønsalder, selv om du har opbrugt din dagpengeret.

Du skal dog kunne dokumentere, at du står til rådighed for arbejdsmarkedet, den dag du går på efterløn.

Folkepension

Hvis du er tæt på at nå din folkepensionsalder, skal du huske at søge om folkepension senest ved udgangen af den måned, hvor du når din folkepensionsalder. 

Hvis du søger senere, kan du kun i visse tilfælde få udbetalt folkepension og ældrecheck med tilbagevirkende kraft. Vær opmærksom på, at nogle af de ydelser, du kan søge om som folkepensionist, ikke kan udbetales med tilbagevirkende kraft.

Kontingentfritagelse

Har du opbrugt din dagpengeret, og er du fortsat ledig, kan du søge om at blive fritaget for at betale kontingent til a-kassen. 

Kontakt BUPL-A via Mit BUPL.

Fandt du, hvad du søgte?

For at undgå spam, skal du godkende at du ikke er en robot.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.