Møde i kontaktforløb

Kontaktforløbet

Du skal løbende deltage i samtaler med a-kassen og jobcenteret, mens du modtager dagpenge. Det kalder man kontaktforløbet.

De første 3 måneder af dit ledighedsforløb er det a-kassen, der har ansvaret for kontaktforløbet. I den periode skal du til mindst 3 samtaler med os. 

Hvis du når at være ledig i 3 måneder, overgår ansvaret for kontaktforløbet til dit lokale jobcenter. 

3 måneders ledighed svarer til, at du har modtaget dagpenge i 410 timer som fuldtidsforsikret og 333 timer som deltidsforsikret.

Målet er, at de ledige skal opleve et enklere kontaktforløb, hvor de som udgangspunkt kun skal forholde sig til én aktør i starten af ledighedsforløbet, og hvor der er et klart fokus på job i samtalerne i både a-kassen og jobcenteret.

Sådan er kontaktforløbet

  • A-kassen har ansvaret for at afholde de første tre samtaler inden for de første tre måneder af ledighedsforløbet.  
  • Jobcenteret har ansvaret for at afholde de efterfølgende tre samtaler fra 4. til 6. måned.  
  • A-kassen kan deltage i den første samtale i jobcentret, hvis den ledige ønsker det, for at hjælpe med en god overdragelse.

Den første samtale i a-kassen skal afholdes fysisk indenfor de første 14 dage af ledighedsforløbet. Herefter kan den ledige selv vælge samtaleform (fysisk, digitalt eller telefonisk) i de efterfølgende samtaler i a-kassen og jobcenteret. 

Ved den første samtale i jobcentret skal der være fokus på at bygge videre på det forløb, som den ledige har haft i a-kassen, så der sikres en god overgang fra a-kasse til jobcenter. 

  • Efter 16 måneders ledighed skal du til en samtale med både a-kassen og jobcentret.

Tilbud fra jobcentret

Ansvaret for at bevilge tilbud forbliver i jobcentret igennem hele ledighedsperioden. Hvis a-kassen sammen med den ledige vurderer, at medlemmet vil have gavn af et tilbud, der påbegyndes inden for de første 3 måneders ledighed eller igangsættes i forlængelse heraf, kan a-kassen sende en indstilling om det til jobcentre.

Overgangsregler

Hvis du er blevet ledig før årsskiftet eller har haft ledighed under 410 timer i slutningen af 2023, kan du være omfattet af overgangregler i forbindelse med det nye kontaktforløb.

Læs mere herunder, eller kontakt BUPL-A på 3546 5200 - så hjælper vi dig videre.

Overgangsregler, hvis du er ledig før årsskiftet og fortsat er ledig efter 1. januar

  • Hvis du bor i en forsøgskommune (jf. nedenfor)

    Som ledig i en forsøgskommune, har du i de første tre måneder af din ledighedsperiode kun været til samtaler i BUPL-A . 

    Når du når 410 timers ledighed, vil dit kontaktforløb fortsætte hos jobcentret i de næste 3 måneder.

    Det gælder, uanset om du passerer de 410 timers ledighed før eller efter årsskiftet.

  • Hvis du ikke bor i en forsøgskommune (jf. nedenfor)

    Som ledig i kommuner, der ikke har været omfattet af a-kasseforsøget, har du været til samtaler både i jobcentret og BUPL-A.

    Fra 1. januar 2024 vil dit kontaktforløb udelukkende være i jobcentret.

    Det gælder, uanset om du passerer 410 timers ledighed før eller efter årsskiftet.

Overgangsregler, hvis du bliver ledig efter 1. januar 2024, men er indplaceret før årsskiftet.

  • Hvis du melder dig ledig efter 1. januar 2024, men fortsætter i en aktiv dagpengeperiode (dvs., at du allerede er indplaceret*), så afhænger dit kontaktforløb af, hvor mange dagpenge du har fået udbetalt.

    Har du fået udbetalt mindre end 481 timers dagpenge, skal du til samtaler i BUPL-A. Har du fået udbetalt mere end 481 timers dagpenge, skal du til samtaler i dit jobcenter. 

*Indplacering: Første gang du skal have dagpenge, bliver du indplaceret i en dagpengeperiode. Din indplaceringsdato er den 1. i den måned, hvor du melder dig ledig.

Forsøgskommuner

  • Det nye kontaktforløb er en videreførsel af det a-kasseforsøg, som 9 a-kasser (herunder BUPL-A) har gennemført i de seneste tre år.

  • BUPL-A har gennemført forsøget i syv kommuner: København, Frederiksberg, Slagelse, Fredericia, Kolding, Vejle og Aarhus.

Fandt du, hvad du søgte?

For at undgå spam, skal du godkende at du ikke er en robot.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.