Børn leger

Professionsstrategien: Helt kort

Sammen står vi op for vores fag og profession. Få hurtigt overblik over professionsstrategien, der blev vedtaget på BUPL's kongres i 2018.

En stærk pædagogprofession skabes gennem engagerede pædagoger og ledere, som hver dag udøver stærk faglighed og dømmekraft i det pædagogiske arbejde. Som står op for faget og professionen, og som siger fra over for dårlige rammer og vilkår.

Som pædagoger tager vi ansvar i udviklingen af det pædagogiske område, og vi går forrest i arbejdet med at skabe større anerkendelse af pædagogers betydning i et stærkt velfærdssamfund.

Med BUPL’s professionsstrategi skaber vi flere faglige og etiske diskussioner – i pædagoguddannelsen, på de pædagogiske arbejdspladser og i den offentlige debat.

Det starter på arbejdspladsen, men vi skal også mærke vores store faglige fællesskab og rygstødet fra flere end 55.000 pædagog- og lederkolleger i hele landet.

Derfor vil du bl.a. kunne møde faglige politiske værksteder, debatmaterialer om vilkår og faglighed, kampagner og aktiviteter.

Professionsstrategiens formål

Formålet er overordnet at understøtte udviklingen af en endnu stærkere og mere anerkendt pædagogprofession. Det sker ved, at:

  • Pædagoger og ledere udvikler pædagogfaget og den professionelle dømmekraft.
  • Pædagogprofessionen udvikler konkrete løsninger i fremtidens velfærdssamfund.
  • Pædagogers uddannelse skaber et stærkt fagligt fundament.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.