Glade børn

Få en god start på dit arbejdsliv

Eksamen er i hus og du står overfor at træde ud på arbejdsmarkedet. En ny verden åbner sig. Arbejdsmarkedet for pædagoger er brandvarmt, så der bliver rift om dine kvalifikationer. Men det er vigtigt, at du lander det rigtige job blandt alle dine tilbud, så du får en god start på dit arbejdsliv.

Vælg det rigtige job

Uddannelsen har budt på mange og flere lange praktikophold. Så du har allerede en masse praktisk erfaring som pædagog at trække på. 

At få et godt arbejdsliv handler ikke kun om at løse de faglige opgaver – men også om kulturen på arbejdspladsen, ledelsesstilen og et godt kollegaskab.

Tænk tilbage på dine praktikperioder. Hvilke opgaver kunne du bedste lide at løse, hvilken kultur faldt du bedst til i, og hvilken ledelsesstil trivedes du i? Guldet ligger, når vi gør det, der gør os glade. Gå derfor efter opgaver og et miljø du trives i – og husk at spørge godt ind til de bløde værdier ved jobsamtalerne. 

Kom godt fra start i det nye job

Med din uddannelse har du en solid faglig viden og ballast med dig. Så stol på dig selv. Men husk også, at ingen ved alt fra 1. dag. Det ved din leder og det ved dine kolleger. De første måneder i nyt job går gerne med at lære og tilpasse sig de nye fælles spilleregler, der er på enhver arbejdsplads – og som er anderledes end hvad du kender fra studietiden. 

Giv dig tid og hav realistiske forventninger til dig selv. Og husk du er en del af et stort fagligt fællesskab, hvor du har både din a-kasse og din faglige organisation i ryggen. Synes du, noget er svært, så kontakt os. Vi er altid klar med en samtale og et godt råd. 

På BUPL’s hjemmeside har vi desuden samlet 7 gode råd om overgangen fra studieliv til jobbet som pædagog

Se mere herunder.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål

Som nyuddannet kan du have mange spørgsmål om medlemskab, om dagpenge, om løn eller om jobsøgning.

Ring til os på 3546 5200 eller skriv via Mit BUPL – så hjælper vi dig videre.

Du kan også orientere dig i pjecerne herunder:
Fik du spurgt om det hele
Pjece fra BUPL og Socialpædagogerne med svar på spørgsmål om bl.a. dagpengeret, barselsorlov og ferie

Snart pædagog
Pjece fra BUPL og Socialpædagogerne om bl.a. cv og ansøgninger. 

Fandt du, hvad du søgte?

For at undgå spam, skal du godkende at du ikke er en robot.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.