Nyuddannede

Velkommen til vores nyuddannede pædagoger

Stor tillykke med din uddannelse som pædagog og velkommen i BUPL og BUPL-A. Det pædagogiske arbejdsmarked har rigtig meget brug for dig. Følg disse gode råd, så du får en god start på dit nye arbejdsliv

Mange har kaldt jobbet som pædagog for verdens vigtigste job. Og du er heldigvis uddannet til et arbejdsmarked, hvor der er rigtig meget brug for dine kompetencer og mange ledige stillinger at søge. 

Men drømmejobbet kommer ikke nødvendigvis af sig selv. BUPL og BUPL-A er din karrierepartner igennem hele arbejdslivet. Uanset om du er i arbejde – eller i perioder hvor du måtte være imellem job. 

Og det er vigtigt for os, at du får en god start på dit arbejdsliv. Derfor vil vi gerne give dig nogle gode råd: 

1. Kom hurtigt i gang med din jobsøgning

Det kan være fristende at tage en lille pause efter en tid med studier og eksaminer. Men der kan sagtens være en lang rekrutteringsproces, når man søger job. Fra du sender en ansøgning, til du skal begynde i jobbet, kan der sagtens gå et par måneder. Så det er bare om at komme i gang – der er godt brug for dig derude.

2. Brug dit netværk

Du kan både bruge LinkedIn, Facebook og din omgangskreds til at gøre dig synlig. Fortæl, at du er blevet færdig med din uddannelse og hvad du er på udkig efter. Mange ledige stillinger bliver formidlet gennem netværk. Måske er det netop en af dine venner, der har kendskab til lige præcis det job, du ønsker dig.

3. Find oplysninger om den institution, du vil søge job hos

På den måde kan du undersøge, om kulturen og arbejdsmetoderne passer til dig. Du kan altid kontakte institutionen og tale med en leder eller en tillidsrepræsentant og spørge ind til stillingen, arbejdsopgaverne og hvilken profil, de leder efter. Og mange gange kan du komme på besøg og få et indblik i institutionen. På den måde er der større sikkerhed for, at du og virksomheden passer til hinanden. 

4. Skriv et målrettet CV

Dit CV skal trække dig frem i ansøgningskøen. Sørg for, at du får fremhævet alle de ting, du har lært på studiet og i dine praktikforløb, så institutionen, du søger job hos, får et godt indtryk af, hvilke færdigheder og særlige interesser du har, og på hvilke områder I passer godt sammen.

5. Vær omhyggelig med din ansøgning

Sørg for, at din ansøgning er målrettet til det konkrete job, så dem, der skal ansætte dig, kan mærke, at det er lige præcis dem, du gerne vil arbejde hos. Du kan får hjælp af BUPL-A’s jobteam til at skrive den helt rigtige ansøgning. Vores jobteam kan også hjælpe med at formidle et job til dig. 

BUPL-medlemskab for nyuddannede pædagoger

Som medlem af BUPL får du rådgivning om din løn og ansættelse, hjælp og sparring helt tæt på af din egen tillidsrepræsentant på arbejdspladsen, fagligt fællesskab og inspiration gennem arrangementer og viden fra praksisnær pædagogisk forskning. 

Som nyuddannet pædagog er medlemskab af BUPL gratis, indtil du er i job. 

Læs meget mere om medlemskab for nyuddannede her

Fandt du, hvad du søgte?

For at undgå spam, skal du godkende at du ikke er en robot.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.