Lønaftale for pædagogiske ledere i kommunale dagtilbud

BUPL Århus har indgået en ny lønaftale for pædagogiske ledere i kommunale dagtilbud.

Aftalen er længe ventet - de pædagogiske ledere får et betydeligt løft. - De har alt for længe været alt for lavt indplaceret, og det er vi nu begyndt at rette op på, udtaler forkvinde for BUPL Århus, Marianne Gilbert Nielsen.

- Vi er glade for at have indgået en aftale med Børn og Unge, som har sikret de pædagogiske ledere i kommunale dagtilbud et betydeligt lønløft! Konkret betyder det at alle hæves med to løntrin, og er med til at anerkende den kompleksitet der er forbundet med jobbet som pædagogisk leder.

-    Vi har gennem flere år haft opmærksomhed på lønniveauet og har i dialogen med de pædagogiske ledere også utallige gange fået påpeget denne problemstilling. Derfor har vi også i samme periode påpeget det overfor arbejdsgiverne og politisk.

Marianne og Rådmand Thomas Medom, Børn og Unge, siger desuden i en fælles udtalelse om den nye lønaftale:
 
”Med aftalen ønsker vi at honorere den større kompleksitet, der er ligger i jobbet som pædagogisk leder i dagtilbud. Aftalen spejler sig ind i hverdagen i dagtilbuddene og i den variation, der også er i ledelsesopgavens portefølje. Vi er tilfredse med at kunne fortælle om et reelt og tiltrængt lønløft på et tidspunkt, hvor vi desværre også ser ind i en trængt samlet økonomi for Aarhus Kommune. Aftalen er en anerkendelse af den ledelsesopgave, som I løser til gavn for medarbejdere, børn og forældre i Aarhus Kommune.”

Tak til alle jer, der har været med til at fremhæve denne problemstilling og ligge pres på.

Aftalen er tilbagevirkende og træder i kraft 1. januar 2022. Læs aftalen her:

 

Orienteringsmøde
Hvis du er interesseret i en uddybning af aftalen og/eller har spørgsmål/bemærkninger til aftalen, afholder BUPL og Børn og Unge i fællesskab et orienteringsmøde onsdag den 29. juni kl. 17-18 i kantinen på Grøndalsvej 2. Mødet er alene et tilbud og deltagelse er frivillig. Du vil modtage en kalenderinvitation, hvor du kan tilmelde dig, hvis du er interesseret.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.