En blomstrende ungdom ... Wow!

Læserbrev: - Det virker til, at der politisk kun er fokus på udgiften ved børn og unge og ikke den langsigtede indtægt, både økonomisk og menneskeligt, når de trives og har det godt.
Foto af læserbrev

af Lars Vad la Cour, fællestillidsrepræsentant, UngiAarhus

Der er nemlig alt for stor fokus på, hvad der står i et regneark, frem for, hvad der virkelig tæller i livet og samfundet: at vi trives og har det godt. Med den økonomi, som Aarhus Kommune tildeler på nuværende tidspunkt, får børn og unge ikke de bedste forudsætninger for god trivsel.
Børn og unge er som planter, de skal vandes og gødes for at blomstre. Lige i øjeblikket bliver de primært vandet, når de hænger med hovedet.
Men tænk, hvis vi gav lidt mere omsorg til planterne. Hvis vi vandede dem regelmæssigt og gødede jorden. God omsorg kræver håndelag, tid og hjerte. Og man vil kunne vise planterne frem til venner og familie med stolthed og sige: "De ser så fine ud, fordi jeg har passet og plejet dem". Og jeg skal ikke til at købe nye planter flere gange om året, fordi de visner eller ser triste ud.
Det er det samme med børn, hvis de bliver passet, plejet og givet tilstrækkelig omsorg, så blomstrer de også op. De vil helt sikkert have en større sandsynlighed for at lykkes med livet. De vil i højere grad være en gevinst frem for en udgift for samfundet.
Vi ønsker at understøtte og bidrage til højere trivsel
Et tilstrækkeligt antal pædagoger, med faglig baggrund og et fundamentalt ønske om at understøtte børn og unge i deres vej til et godt voksenliv, bidrager til en højere trivsel blandt børn og unge.
Så kære politikere, kan i år være året, hvor I giver vores blomstrende ungdom bedre mulighed for at lykkes med livet og finde gødningen frem? Nu har kommunen jo fået en halv milliard kroner tilbage i selskabsskat. Dem kunne I bruge lidt af til at gøde jorden, så vi også på langt sigt kan høste frugterne af investeringen: højere trivsel blandt børn og unge.

Bragt i Århus Stiftstidende 27. august 2024.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.