Ekstra fokus på lederområdet i årets budgetarbejde

BUPL Sydjylland har i år haft særligt fokus på lederområdet både i fagforeningens høringssvar til kommunernes budgetter og i det politiske påvirkningsarbejde, der foregår løbende.
Møde ved bord

I de forskellige kommuners budgetforslag for 2024 har lederområdet flere steder været i spil. Det betyder, at BUPL Sydjylland i år har haft særlig opmærksomhed på ledelse og ledernes vilkår i de høringssvar, vi har skrevet til kommunerne, ligesom lederområdet også har fyldt ekstra meget i den politiske dialog, der foregår løbende.

”Det er ret bemærkelsesværdigt, at lederområdet har været berørt i en stor del af de høringssvar, vi har givet i år. Det siger både noget om vigtigheden af den pædagogfaglige ledelse og desværre også om kommunernes prioritering af den,” siger formand for BUPL Sydjylland Ulla Koustrup.

Ledelse er en kerneopgave

BUPL Sydjylland oplever, at politikerne nogle steder mener, at hvis man skærer ned på ledelse, så undgår man at ramme kerneopgaven.

”Det er vi helt uenige i, og det har vi også gjort opmærksom på. Hvis man skærer ned på antallet af ledere eller ledelsestiden, så presser det arbejdsmiljøet, for opgaverne skal jo stadig løses. Mange pædagogiske ledere har i forvejen et meget hårdt arbejdspres, så nedskæringer betyder øget risiko for stress og sygdom, mindre plads til sparring med pædagogerne i hverdagen og i sidste ende mindre tid til børnene,” siger Ulla Koustrup.

Opfordring til investering

BUPL Sydjylland har derfor også specifikt opfordret kommunerne til at prioritere – og investere i – den pædagogfaglige ledelse i kommunens institutioner, skoler og SFO’er

”Nærværende ledelse og kompetent faglig sparring i hverdagen er grundlaget for et velfungerende personale og dermed for børnenes trivsel og udvikling. Men god ledelse kræver altså tid, og derfor har BUPL Sydjylland opfordret kommunerne til at prioritere midlerne til en opnormering af ledelsestildelingen,” siger Ulla Koustrup.

Hun fremhæver, at en styrkelse af lederområdet og ledernes arbejdsvilkår vil have en positiv indvirkning på arbejdsmiljøet – vel at mærke arbejdsmiljøet på hele institutionen/skolen/SFO’en.

 

Man kan læse BUPL Sydjyllands høringssvar til kommunerne her på hjemmesiden ved at gå ind under ’Din kommune’ og klikke på den respektive kommune. Da kommunerne har forskellige høringsfrister, vil enkelte høringssvar være undervejs, mens andre kommuner har lukket budgettet uden høring.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.