Haderslev: Drop grønthøsteren, når det handler om børn og unge

I sit høringssvar til Haderslev Kommune protesterer BUPL Sydjylland mod rammebesparelser på børne- og ungeområdet. Det kan gå ud over normeringen, mener fagforeningen.
børnehave spiser
Kontinuerlige besparelser kan få betydning for normeringen i institutionerne, frygter BUPL Sydjylland.

BUPL Sydjylland har netop indgivet høringssvar i forhold til Haderslev Kommunes budgetoplæg for 2024. Det vigtigste budskab i høringssvaret er, at Haderslev Kommune bør droppe den planlagte rammebesparelse, hvor Børne- og Familieudvalget årligt skal spare 0,5 procent. Det svarer til 4,3 millioner kroner alene i 2024.

”Kommunen siger selv, at besparelsen sker via en såkaldt grønthøstermodel. Altså hvor man mekanisk tromler af sted uden at vurdere de enkelte områder, som bliver ramt af besparelser. Her er vi nødt til at sige, at sådan en ”landbrugsmodel” simpelthen ikke egner sig til et sårbart og omsorgskrævende område som børn og unge,” siger faglig sekretær i BUPL Sydjylland Michael Juul Thorup.

På kanten af minimum

Han frygter, at de kontinuerlige besparelser på børne- og ungeområdet kan gå ud over normeringen.

”I en presset og stresset hverdag er der ikke meget at give af i kommunens daginstitutioner, skoler og fritidstilbud. I forvejen balancerer normeringen flere steder på kanten af minimum, og jeg godt frygte, at Haderslev Kommune får svært ved at leve op til minimumsnormeringerne, hvis man fortsætter med at lave besparelser,” siger Michael Juul Thorup.

I sit høringssvar til Haderslev Kommune opfordrer BUPL Sydjylland desuden kommunen til at fokusere på sprogudvikling – og ikke på sprogtest – samt at opnormere pladserne og midlerne til dagtilbuddenes ressourcegrupper.

Læs hele BUPL Sydjyllands høringssvar til Haderslev Kommune her:

Har du spørgsmål til høringssvaret, er du velkommen til at kontakte FTR i Haderslev Kommune Lone Skov Drejer lsd@bupl.dk eller faglig sekretær i BUPL Sydjylland Michael Juul Thorup mjt@bupl.dk

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.