Tønder: Minimum skal kunne mærkes

I sit budgetforslag til 2024 lægger Tønder Kommune blandt andet op til at reducere tildelingen til dagtilbudsområdet. BUPL Sydjylland er på den baggrund bekymret for, om kommunen fortsat vil kunne leve op til minimumsnormeringerne.
børn leger
Både forældre og medarbejdere skal opleve, at der er tilstrækkeligt personale 'på gulvet' i institutionerne.

BUPL Sydjylland har netop indgivet høringssvar i forhold til Tønder Kommunes oplæg til budgettet for 2024. Et af fokuspunkterne er minimumsnormeringer, idet Tønder Kommune lægger op til at reducere tildelingen til dagtilbudsområdet med godt en halv million kroner. Kommunen får ellers 11 millioner kroner i bloktilskud til minimumsnormeringer, og BUPL Sydjylland undrer sig over, at disse midler ikke fuldt ud kommer til gavn ude i institutionerne.

”Vi har jo fået en lov om minimumsnormeringer, der træder i kraft i 2024, og den skal kommunen selvfølgelig leve op til. Men med det her budget er vi faktisk lidt i tvivl om, hvorvidt det kommer til at ske, for beregningerne bag kommunens normeringstal fremgår ikke,” siger faglig sekretær i BUPL Sydjylland Merete Wittrup Lauesen.

Minimum er ikke et mål

Hun understreger, at minimumsnormeringer er et absolut minimum og ikke et mål i sig selv.

”Derfor handler vores arbejde også om at holde kommunen op på, at minimumsnormeringerne skal kunne mærkes i hverdagen. Både forældre og medarbejdere skal opleve, at der er tilstrækkeligt personale i institutionerne,” siger Merete Wittrup Lauesen.

BUPL Sydjylland har i samme ombæring opfordret kommunen til at hæve pædagogandelen og støtte op om uddannelse af flere pædagoger.

Fokus på fritid og lederområdet

I sit høringssvar til Tønder Kommune har BUPL Sydjylland desuden lagt vægt på, at besparelser på skoleområdet ikke må få konsekvenser for pædagogernes arbejde i skolen eller de midler, der er afsat til SFO’erne. Derudover opfordrer BUPL Sydjylland Tønder Kommune til at prioritere – og investere i – den pædagogfaglige ledelse i kommunens institutioner, skoler og SFO’er.

Læs hele BUPL Sydjyllands høringssvar til Tønder Kommune her:

Opfølgende høringssvar efter 1. behandling:

 

Har du spørgsmål til høringssvaret, er du velkommen til at kontakte FTR i Tønder Kommune Trine Bjørn Nothlev tbn@bupl.dk eller faglig sekretær i BUPL Sydjylland Merete Wittrup Lauesen mwl@bupl.dk

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.