Til møde med Børne – og undervisningsministeren 

Pædagog og medlem af Forældrebevægelsen HvorErDerEnVoksen Mette Wolf Eikelund besøgte i fredag børne -og undervisningsminister Mattias Tesfaye til en snak om vilkår for børn og pædagoger.
HvorErDerEnVoksen besøg hos ministeren
Fra venstre: Casper Larsen. Børne - og undervisningsminister Mattias Tesfaye, Marie Blønd og Mette Wolf Eikelund

I fredags mødte Mette Wolf Eikelund Børne – og undervisningsminister Matias Tesfaye. Mette er pædagog, områdetillidsrepræsentant og en del af Forældrebevægelsen HvorErDerEnVoksen. Til mødet talte de om mange emner, der fylder når man er pædagog og ikke mindst forældre.

”For mig var det et vigtigt møde med ministeren. Vi delte de bekymringer vi har omkring, at der ikke længere er flertal til de aftaler, som er blevet lavet tidligere. Og så talte vi om kvalitet, ressourcer og mangel på pædagoger, ” siger Mette Wolf Eikelund om mødet med ministeren. 

Fokus på kvalitet og flere studerende på pædagoguddannelsen

Til mødet med ministeren, blev der også talt om kvalitet i professionen og ministeren gav udtryk for, at han var optaget af at få flere til at søge ind på uddannelsen, men også få flere til at blive i faget. 

Det ser Mette Wolf Eikelund positivt på, og hun pointerede overfor ministeren, at BUPL netop er udkommet med tal, der viser at pædagogandelen på landsplan er faldet til 46,1 % siden 2019, hvor den var på 49,9%. 

”Jeg synes det foruroligende, at vi pædagoger nu er i undertal i landets institutioner. Så vi talte naturligvis om vigtigheden i at have minimumsnormeringer. Særligt talte vi om at have dem på institutionsniveau i stedet for kommunalt niveau. Derudover pointerede jeg, og de andre, at de sociale normeringer skal være udover minimumsnormeringerne,” uddyber Mette Wolf Eikelund

Der skal være ressourcer nok

Der blev også tid til at tale om ressourcer, for som Mette Wolf Eikelund siger, så skal der være ressourcer nok til både til de sårbare børn og også de ressourcestærke børn. 

Det er selvsagt vigtigt, at der er ressourcer til de sårbare børn, men jeg pointerede også overfor ministeren, at det også er vigtigt, at der er et minimum af ressourcer til de ressourcestærke børn. De har jo lige så meget behov for, og ret til, omsorg, nærvær og udvikling,” siger Mette Wolf Eikelund. 

Gruppen var glade for at ministeren tog sig til at mødes og have en god og åben dialog. Dog konstaterer Mette Wolf Eikelund, at der stadig er meget arbejde forud, så der kan sikres ordentlige vilkår for pædagogerne og børnene. 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.