Post fra Pernille: Jeg ønsker jer en god sommer!

Sommer og ferie står for døren. Vi mærker og nyder det i varmen og de lange lyse aftner, og vi ser unge glade mennesker, der netop har bestået deres eksamen. Nogle af disse glade mennesker mødte jeg i slutningen af juni, da jeg deltog i dimissionsfesten for ca. 150 nyuddannede pædagoger på KP Nord. STORT TILLYKKE til jer alle. Jeg glæder mig til at møde jer igen – nu som pædagoger i job, der sammen med dygtige og engagerede kollegaer skal være med til at løfte en vigtig samfundsmæssig opgave for og med børnene og de unge.
Post fra Pernille

I de sidste par måneder har vi i BUPL Nordsjælland været rundt på leder-, TR - og medlemsmøder, hvor vi har fortalt om OK24, om pædagogernes lønefterslæb og om lønstrukturkomiteens arbejde. Vi har lyttet til, hvad der optager jer i det daglige pædagogiske arbejde, og hvad I tænker, kan være med til at gøre pædagogfaget attraktivt. LØN, løn og mere løn gentages – for hvad skal vi ha’? MERE I LØN. Pædagogerne og ledernes løn skal matche uddannelsesniveau og kompetencer ellers udvandes kvalitet og faglighed, og det bliver svært at tiltrække og tilknytte nye og unge til faget. 

Forhandlingerne er gået i gang!

Normering og flere kollegaer har også fyldt de sidste måneder. Det har ikke en plads ved OK24-bordet – til gengæld er det vores hovedfokus, når kommunerne skal beslutte deres budgetter for 2024. Forhandlingerne er så småt gået i gang – og vi er der. Vi vil løbene orientere jer om processerne i jeres kommuner. 

For at løse den pædagogiske opgave, med kvalitet, forudsætter det rammer, vilkår og den rette faglighed, som understøtter og udvikler den pædagogiske faglighed. Det er alt afgørende for at skabe de bedste vilkår for pædagogerne og for børnene og de unge. 

Kommunerne mangler pædagoger – det ved de godt – derfor lægger vi vægt på vigtigheden i at få skabt attraktive vilkår, så I bliver i faget og flere kommer til. Det er ikke kun vigtigt for BUPL, men for hele samfundet. 

Vi skal stå sammen for bedre vilkår

Når vi skal opnå bedre vilkår, er det afgørende, at vi står sammen – at vi pædagoger hjælpes ad. Sammen skal vi finde veje til at påvirke beslutningstagerne, forældrene og andre vi møder på vores vej. Vores arbejde er vigtigt, og vores kamp for bedre vilkår er vigtigere end nogensinde. Derfor vil jeg gerne opfordre jer til at dele jeres indsigter og fortællinger om, hvilken betydning vi pædagoger har for børn og unges udvikling og trivsel. 

En gruppe engagerede tillidsrepræsentanter har oprettet et aktivistforum, hvor de mødes og drøfter, hvor og hvordan de kan støtte hinanden i arbejdet med at gøre opmærksom på vores agenda. Vi håber, at I vil støtte op, når I i efteråret vil blive kaldt til aktiviteter. Tak til aktivistforum for jeres gode engagement – det smitter. 

Så kære pædagoger og ledere. Afslutningsvis vil jeg takke jer for jeres daglige indsats for at give børn og unge det bedste – en hverdag med omsorg og nærvær. 

På vegne af BUPL Nordsjælland ønsker jeg jer alle en solrig, varm og afslappende sommer. 

Mange hilsner

Pernille

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.