Mød en TR: "Det er vigtigt for mig, at alle mine kollegaer ved hvem jeg er, og er trygge ved at komme til mig."   

Sådan siger Mette Eikelund, der er tillidsrepræsentant i Egedal Kommune. Gennem en række portrætter skal I møde nogle af alle de mange tillidsrepræsentanter, der sammen med BUPL hver dag arbejder for bedre vilkår for pædagoger.
Mød en TR
Mette Eikelund

Navn: Mette Wolf Eikelund 

Alder: 33 år

Stilling: Pædagog 

Hvor længe har du været TR?  Siden 1. juni 2022 

Hvor er du TR? Egedal kommune 

 

Hvorfor er du TR? 

Jeg har i flere år været aktiv som mor i "Forældrebevægelsen HvorErDerEnVoksen" og kunne mærke, at min passion for at gøre en forskel for børnene og de vilkår, der er i daginstitutionerne kun blev større. Jeg valgte derfor at blive TR, da det er en god mulighed for både at få mere viden, kunne ytre mig om vores forhold til højere ledelseslag og forhåbentlig ‘smitte’ mine kollegaer med min passion for vores vigtige arbejde. Jeg har også i de sidste år fundet ud af, hvor vigtigt det er at være med i en rigtig fagforening og hvor stort og vigtigt et stykke arbejde BUPL gør hver dag for at tale vores fag op og sætte krav til bedre forhold og højere løn. 

Hvad ser du som den vigtigste opgave for dig som TR? 

Jeg er OTR (områdetillidsrepræsentant) for 6 huse, så det er vigtigt for mig, at alle mine kollegaer ved hvem jeg er, og er trygge ved at komme til mig. Jeg skal have en god og bred viden og holde mig opdateret på de forskellige regler indenfor bl.a. overenskomst, løn og arbejdstid og hjælpe dem, hvis de har behov for det. Men jeg vil også rigtigt gerne være med til at højne vores faglige stolthed, og jeg har sat mig et personligt mål om at prøve at gøre det mere moderne og attraktivt at være TR og gøre det mere gennemsigtigt hvad en TR laver.

Hvordan vil du klæde dine kollegaer på til OK24?

Jeg vil viderebringe information fra BUPL og opfordre dem til at engagere og interessere sig. Mit håb er at få en masse gode debatter med mine kollegaer om, hvad vi finder vigtigt i vores hverdag, og hvad vi håber på for fremtiden.

Jeg vil også rigtig gerne have dem til at forstå, at der sker en del ‘bag kulissen’, som vi ikke altid kan se, men at der netop ligger en masse arbejde i dette, og at vi skal have en tryghed i, at vores fagforening kæmper for os. 

Hvis du skulle opfordre andre til at blive TR, hvad ville du så sige til dem?

Gør det! Jeg har mødt så mange dygtige og passioneret pædagoger, der virkelig brænder for deres fag, som gerne vil gøre en forskel og som har et fantastisk fællesskab. Jeg kan mærke, at jeg selv er blevet en bedre pædagog af den viden jeg allerede har opnået, og jeg er glad for at kunne komme med at par lidt yngre øjne og måske nytænke nogle ting. Mange tror, at det er meget hårdt i dagligdagen at være TR, men personligt får jeg en ekstra energi af, at kunne fordybe mig i vores faglighed og sparre med de mange dygtige TR kollegaer jeg har. 

 

Er du interesseret i hvervet som tillidsrepræsentant kan du læse mere her eller kontakte BUPL Nordsjælland. 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.