Mød en TR: "Den vigtigste opgave for mig er at sikre, at mine kollegaers stemmer bliver hørt, og at deres bekymringer og idéer bliver taget alvorligt." 

Sådan siger Emilie Lyngberg Simonsen, der er tillidsrepræsentant i Lyngby-Taarbæk Kommune. Gennem en række portrætter skal I møde nogle af alle de mange tillidsrepræsentanter, der sammen med BUPL hver dag arbejder for bedre vilkår for pædagoger.
Mød en TR

 

Emilie Lyngberg Simonsen

Navn: Emilie Lyngberg Simonsen
Alder: 29
Stilling: Skolepædagog på special- og behandlingsskole
Hvor længe har du været TR? Siden januar 2024
Hvor er du TR? Heldagsskolen Fuglsanggård
 

Hvorfor er du blevet TR?

Jeg har valgt at blive TR, fordi jeg har et stærkt ønske om at gøre en forskel. En forskel for både arbejdsplads og kollegaer, men også en forskel for min profession og mit fag. Jeg ønsker at agere bindeled mellem mine kollegaer og ledelsen, så vi sammen kan skabe en innovativ og udviklende pædagogisk praksis med faglig tyngde, som sikrer de bedst mulige vilkår og muligheder for vores elever. For mig bidrager TR-rollen med en platform til at sprede min faglige stolthed og sikre, at vi får de bedst mulige arbejdsvilkår og udviklingsmuligheder. 

Hvad ser du som den vigtigste opgave for dig som TR? 

Den vigtigste opgave for mig er at sikre, at mine kollegaers stemmer bliver hørt, og at deres bekymringer og idéer bliver taget alvorligt. Det handler om at skabe en dialog mellem medarbejdere og ledelse, hvor vi kan arbejde sammen om at forbedre vores arbejdsmiljø og pædagogiske praksis. Jeg vil være med til at sikre, at vi har de nødvendige ressourcer, muligheder for og støtte til at udføre vores arbejde på allerbedste vis. 

Jeg vil være med til at sikre, at vi har de nødvendige ressourcer, muligheder for og støtte til at udføre vores arbejde på allerbedste vis. 

Hvilke TR-opgaver er du særligt optaget af at løse lige nu? 

På nuværende tidspunkt ligger mit primære fokus lige dele på at hverve flere medlemmer, samt på at kunne oversætte nogle af personalets hverdagsfrustrationer. For at slå to fluer med ét smæk, har jeg for nyligt afholdt et møde med Heldagsskolens pædagoger, hvor jeg gennemgik fordelene ved at være medlem af BUPL samt de goder, der er ved at have en tillidsrepræsentant ved hånden. I denne forbindelse sammenholdt jeg nogle af de frustrationer, vi ofte oplever i hverdagen, med konkrete handlingsforslag, for at vise hvad vi kan gøre gennem organisering.

Mødet resulterede i to ting. Først og fremmest fik vi flere medlemmer! Sekundært blev der, ud fra diskussioner efter mit oplæg, født et konkret tiltag, som jeg pt. arbejder med ledelsen på. Dette tiltag handler om, hvordan vi sikrer pauser i løbet af en arbejdsdag, hvor vi normalvis har tilsyn. 

Hvordan taler du om fagforeningen med dine kollegaer? Hvis I altså gør det? 

Vi taler også om, hvordan fagforeningen kan hjælpe os med at opnå bedre arbejdsvilkår samt støtte os i konfliktsituationer.

Jeg taler med mine kollegaer om vigtigheden af organisering, og hvordan vi kan bruge BUPL som en ressource og støtte. Vi taler også om, hvordan fagforeningen kan hjælpe os med at opnå bedre arbejdsvilkår samt støtte os i konfliktsituationer. For mig er det vigtigt at skabe en fælles forståelse blandt personalet for, at vi står stærkere sammen og kan opnå mere gennem vores fagforening.

Hvis du skulle opfordre andre til at blive TR, hvad ville du så sige til dem? 

Jeg ville sige til dem, at det er en fantastisk mulighed for at gøre en reel forskel for dine kollegaer og for hele arbejdspladsen. Som TR får du en unik mulighed for at påvirke beslutninger, fremme gode arbejdsforhold og være en del af en positiv udvikling. Det kræver engagement og passion, men det er utroligt givende at se de positive forandringer, man kan være med til at skabe.

Hvis du skulle give én god grund til at være medlem af BUPL, hvad ville det så være?

Den bedste grund til at være medlem af BUPL er den stærke støtte og sikkerhed, man får som pædagog. BUPL arbejder konstant for at forbedre vores arbejdsforhold, sikre vores rettigheder og tilbyde professionel udvikling. Som medlem står man ikke alene; man er en del af et fællesskab, der arbejder for at styrke vores fag og sikre de allerbedste betingelser for os og vores arbejde.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.