Gribskov: "Vi ser med tilfredshed et fokus på at udvikle gode overgange fra hjem til dagtilbud og dagtilbud til skole."

I forbindelse med kommunernes budgetlægning, har BUPL Nordsjælland afgivet høringssvar. Læs med videre.

BUPL Nordsjælland takker for muligheden for at afgive høringssvar i forbindelse med budget 2025 i Gribskov.

Til en begyndelse vil vi udtrykke vores tilfredshed med, at administrationen lægger op til et træk på kassebeholdningen i stedet for forringelser på service.

Dernæst kan vi læse, at der i budgetmaterialet lægges op til at Gribskov Kommune på dagtilbudsområdet arbejder med udvikling af fleksible indsatser i almenområdet for de børn, der har behov for en forstærket pædagogisk indsats. 

Det er BUPLs synspunkt, at en sådan indsats vil indebære, at der er fokus på at de pædagogiske kompetencer i dagtilbud styrkes samt at der gives efteruddannelse til de pædagoger, der skal indgå i disse indsatser.

Derudover skal der (måske) afsættes midler til anderledes indretning af tilbuddene samt en øget normering, da børnene bl.a. vil have større behov for hjælp til relations dannelse og voksenguidning end andre. Derudover er det BUPLs opfattelse, at Gribskov Kommune balancerer lige på kanten i forhold til loven om minimumsnormeringer og at pædagogandelen er på under 50%. Dette giver yderligere en udfordring i forhold til de ambitioner Gribskov Kommune har.

Vi ser med tilfredshed et fokus på at udvikle gode overgange fra hjem til dagtilbud og dagtilbud til skole. Dette er meget efterspurgt blandt tillidsfolkene, da de ofte oplever manglende kommunikation i overgangene, således at den viden og erfaring der allerede eksisterer omkring barnet og familien ikke overleveres optimalt, og dermed risikerer at gå tabt.

BUPL Nordsjælland stiller sig til rådighed for en uddybning af ovenstående.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.