Frederikssund: "Som faglig organisation kan dette budgetforløb opleves, som en rituel stammedans, hvor vi som deltager ingen indflydelse, har på koreografien."

I forbindelse med kommunernes budgetlægning, har BUPL Nordsjælland afgivet høringssvar. Læs med videre.

Kære Beslutningstagere

Som faglig organisation kan dette budgetforløb opleves, som en rituel stammedans, hvor vi som deltager ingen indflydelse, har på koreografien.

BUPL Nordsjælland kunne derfor godt fremsende sidste års høringssvar, for der er stort set ingen forandring i det foreslåede. Blot er kagen, som vi tager fra blevet mindre samt er flere forslag kommet til med yderlige besparelser.

  • Børnene har ikke fået det bedre, det ved I selv. Ikke mindst via en større udgift til det specialiseret område og støtte foranstaltninger
  • En støt stigning i børn og unges mistrivsel
  • Medarbejdernes trivsel er heller ikke blevet bedre. Dette ses blandt andet via en støt stigende gennemstrømning af personale på det pædagogiske område pt. er den på 22,3%
  • Stigende sygefravær blandt det pædagogiske personale. P.t på dagområdet 9,02%

Så hvordan kan man som beslutningstager i Frederikssund Kommune gå en anden vej end også at være deltager i samme stammedans?

Man kunne starte med at spørge om det er hensigtsmæssigt, at have en proces hvert år, hvor en stor del af medarbejdernes eksistensgrundlag bliver sat i spil. Kunne I som beslutningstagere have den første dialog og ”grov sortering” inden det kommer i høring. Er der trods alt noget som politikker kan blive enige om, ikke er en god ide.

Der kunne også stilles det åbne spørgsmål om, hvordan de faglig kompetente decentrale medarbejders faglighed og faglige vurderinger i den daglige udførelse kan komme i spil? Er der noget der skal vendes om? Skal vi holde op med først at sætte ind når det kræver reparation? 

Forebyggelse ER tidlig indsats. Tidlig indsats ER forebyggelse. Forebyggelse er IKKE en indsats på noget der er gået skævt.

Så er yderlig nedsat åbningstid i SFO, som kun resulterer i en besparelse på normering svaret, samtidig med en skoleaftale der giver færre timer i skolen og altså naturligt flere timer i fritiden? 

Ny omstrukturerings af klubberne mens de stadig ikke er færdige med at implementere den sidst besluttet strategi? 

Færre ressourcer på et 0- 6 årsområde der kæmper med at rekruttere pædagoger og dårlig trivsel, samt ikke i forvejen at opleve at kunne løse opgaven osv.?

Vi opfordrer derfor til at man politisk tager ansvaret for at skabe et børnemiljø som både børn og ansatte kan trives i.

 

 

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.