En veloverstået Ledelseskonference

Torsdag og fredag var ledelse i fokus på den årlige Ledelseskonference i BUPL Nordsjælland - denne gang holdt i fine omgivelser på Metalskolen i Jørlunde. Sikke nogle gode dage. Med et program fyldt med gode oplægsholdere og interessante temaer, kom vi godt rundt om ledergerningen.
Fælles billede af lederne og Per Bollerslev og Pernille Riis
Per Bollerslev, formand for den Lokale Lederbestyrelse og Pernille Riis formand for BUPL Nordsjælland

To gode dage

Vi kiggede ind i, hvordan fremtidens velfærd ser ud, hvorfor ledelse af den unge generation kan være svær, vi så på ledelse nu og her i et regenerativt perspektiv, vi fik en gennemgang af fagbevægelsens historie og vi så ind på OK24 – hvad er på spil for lederne? Til slut sluttede vi af med at dykke ned i frisættende ledelse.

Marianne Levinsen - Fremtidens velfærd

Fremtidens Velfærd

Marianne Levinsen gav os et blik på, hvordan fremtidens velfærd ser ud. Hvem er de forskellige generationer på arbejdsmarkedet? Hvordan leder man seniorerne? Hvordan leder man de unge fra Generation z og Millennials? Hvornår opstår der sammen stød mellem værdier hos de ældre og de yngre?

Livsbekræftende ledelse

Efter vi havde kiggede ind i fremtiden vendte vi blikket tilbage på nutiden, og hvordan man som leder kan passe på sig selv. Vi dykkede nemlig ned i begrebet regenerativ ledelse. Regenerativ ledelse er en måde at lede på, som sætter trivsel for liv i centrum for alt hvad vi gør – med udgangspunkt i hvordan naturen fungerer. Verden er et foranderlig sted og det er ledelse også. 

Kristian Bonde fra Arbejdermuseet

 

Iben og Per fra LLB

Kristian Bonde fra Arbejdermuséet gav os en farverig gennemgang af Arbejderbevægelsens historie.

Iben Friis Engelsholm, Per Bollerslev og resten af den Lokale Lederbestyrelse stod i check-in og tog godt i mod alle lederne. 

Paneldebat: OK24 - Hvad er på spil for lederne

 

Paneldebat: OK24 - Hvad er på spil for lederne

På dag to startede vi med en paneldebat, hvor vi satte fokus på OK24 og hvad der egentlig er på spil for lederne. Vi kom godt rundt om processen og så blev ledernes vilkår diskuteret. Der var mange gode pointer og input, og det stod tydeligt, at der er brug for flere pædagogiske leder, souschefer og mere i løn og bedre vilkår. 

I panelet sad Per Bollerslev, formand for den Lokale Lederbestyrelse, Per Bruhn bestyrelsesmedlem i BUPL Nordsjælland, Eva Munck Emmertreu, formand for Lederforeningen i BUPL og Dorte Ellegaard, næstformand i BUPL Nordsjælland. Til at styre slagets gang var Sebastian Risbøl Jacobsen, redaktør på A4 Aktuelt.

Debat - fællesbillede

 

Frisættende ledelse med Kasper Warming

Frisættende ledelse

"Frihed er en gave!" sådan stod der på tavlen, da vi tog hul på konferencens sidste oplæg med Kasper Warming. Vi dykkede ned i 'frihed' som begreb. Frihed er noget vi giver til hinanden - firhed er ikke noget vi umiddelbart tager til os selv. Vi er afhængige af hinanden for at sætte os selv fri. Frihed foregår inden for en ramme, som hedder fællesskabet - og fællesskabet er en forudsætning for, at man kan være fri til at bruge sin egen dømmekraft. Når man som leder siger til en medarbejder: "Jeg stoler på din dømmekraft" - så er det frisættende ledelse.

Vores frihed er i andres hænder. Vi kan i princippet gøre, hvad vi vil, men friheden, som begreb, er op til vores venner, familie, kone, kollegaer og omgangskreds.

Tak for en god Ledelseskonference - vi ses igen næste år!

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.