DEBAT: Er beslutningen taget med bind for øjnene?

Af Dorte Ellegaard, Næstformand i BUPL Nordsjælland, BUPL Nordsjælland

Byrådet i Helsingør har indgået budgetforlig, det er ingen overraskelse. Hvad vi dog blev overrasket over at se, var beslutningen om, at klubberne skal overføres til Folkeskoleloven, så den således bliver til SFO2. Det betyder blandt andet, at man kan hæve forældrebetalingen. Altså en øget indkomst til kommunen og en ærgerlig forringelse for børn og forældre.
Citat fra debatindlægget

Hvorfor vi blev overrasket? Det gjorde vi fordi, at det forslag ikke var en del af det oprindelige råderumskatalog. Forslaget blev sendt i høring efterfølgende. Dog kan vi konstatere, at blot 2 timer efter der var afgivet høringssvar, blev budgetforliget offentliggjort. Og her bliver vi urolige. For har politikerne virkelig læst høringssvarene og har de taget fremlagte bekymringer med i deres overvejelser?

Ved de godt, at de udsatte familier risikerer ikke at have råd til at sende deres barn i SFO2, når prisen stiger voldsomt? Ved de, at når børnene ikke går i klub udhules den tidlige kriminalitetsforebyggelse? Ved de, at vi risikerer mange flere ensomme børn og unge? Og ved de, at alene på grund af den ændrede lovgivning, vil det være dyrere at afholde weekend-arrangementer i klubben, fordi pædagogerne kommer ind under andre arbejdstidsregler?

Vi er i tvivl – og vi er bekymrede, fordi vi ikke mener, at politikerne har taget pædagogernes faglighed med på råd i deres beslutning. Vi håber, og regner med, at politikerne vil tale med pædagogerne om konsekvenserne ved at blive lagt ind under SFO2.

Når politikerne taler med pædagogerne, er vi ret overbeviste om, at de ikke ser SFO2 som en mulighed, men at klubberne fortsat skal arbejde efter målene i dagtilbudsloven.

Vi ser frem til en god dialog.

Debatindlægget er blevet bragt d. 5. oktober 2022 i Frederiksborg Amts Avis og online på SN.dk

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.