Pædagoger løfter opgaven i forbindelse med ukrainske flygtninge

Mange pensionerede pædagoger og efterlønnere i BUPL Midtsjælland tilbyder nu at hjælpe med at løfte den pædagogiske opgave og give de ukrainske børn trygge og gode rammer.
Ukraine børn

Igen står pædagoger og ledere i BUPL Midtsjælland klar til at løfte endnu en samfundsopgave. Ukrainske flygtninge er nu begyndt at komme til landet, og de bliver løbende fordelt ud til kommunerne, så pædagoger og lærere kan begynde arbejdet med – på bedst mulig måde – at tage imod de mange ukrainske børn.

På nuværende tidspunkt forventes det, at op mod 30.000 ukrainske flygtninge vil komme til Danmark de kommende uger og måneder. Godt halvdelen af dem vil være børn.

 

1500 ukrainske børn i Midtsjælland

I vores ni kommuner har vi fået oplyst, at det p.t. drejer sig om ca. 1500 børn, der enten skal i daginstitution eller skole. Vi mangler pædagoger, og i den forbindelse har BUPL oprettet en jobbank for pensionerede pædagoger og efterlønnere. Over 800 har på landsplan allerede meldt sig til at hjælpe kollegerne med at modtage de ukrainske børn.

”Vi har også i BUPL Midtsjælland pensionerede pædagoger og efterlønnere, der har tilmeldt sig fra alle vores ni kommuner, og det er jeg rigtig stolt af”, siger Bertha Langhoff Hansen, formand for BUPL Midtsjælland, og uddyber: ”Det er fagligheden, der er fundamentet, når vi skal tage godt imod de ukrainske flygtningebørn, så vi kan give disse børn så mange trygge og gode timer som muligt til at modstå de mange mørke.”

”Men arbejdsgiverne kan også gøre en række ting. For eksempel ved at belønne pædagoger for at gå op i tid og tage ekstravagter i en periode, aflaste ledernes administrative arbejdsbyrde eller ved at afkøbe restferie og afspadsering fra pædagogerne.”

OBS!

Er du pensioneret pædagog eller pædagogfaglig leder, eller er du efterlønner, så kan du hjælpe de ukrainske flygningebørn ved at tilmelde dig BUPL's Jobbank:

Tilmeld dig jobbanken

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.