TR: Trivsel er altafgørende

Da BUPL Fyn sidste år inviterede til lyttemøder i forbindelse med vores medlemsundersøgelse ”Fremtidens fagforening,” var Lars Kenneth Hansen en af deltagerne. Her blev han inspireret af, hvordan man som tillidsrepræsentant kan gøre en forskel på arbejdspladsen. Så meget, at han i december 2022 blev valgt som TR på Risingskolen i Odense.
Lars Kenneth Hansen med sine tre kollegaer fra Risingeskolen
Lars Kenneth Hansen (3.tv.)

”Jeg har altid været den, der har sagt min mening og har da også haft nogle sammenstød med min leder. Men jeg har aldrig haft et ønske om at være tillidsvalgt eller leder. Men efter mødet i BUPL Fyn og to af mine kollegaer prikkede mig på skulderen og spurgte om jeg ikke ville stille op til valget, begyndte jeg at overveje, om jeg alligevel skulle have en TR-kasket på,” siger Lars Kenneth Hansen.

For ham er trivsel altafgørende. For hvis man ikke har det godt på sit arbejde, kan man ikke blive ved med at give den faglighed, der er så vigtig for kerneopgaven. 

”Alt det du samler i trivselskurven, er jo med til at du har det godt – det er vigtigt, at vi trives på arbejdet, for ellers påvirker det os i alle andre sammenhænge,” siger han.

Derfor var Lars Kenneth Hansen også med, da BUPL Fyn i marts havde inviteret til fyraftensmøde om psykisk arbejdsmiljø. Sammen med tre kollegaer blev han meget inspireret af de dilemmakort, der blev præsenteret af forsker, Pernille Steen Pedersen. 

”Det er en god og nem måde at tage fat i dilemmaer på, og vi har haft dem med på vores personalemøder og vil begynde at integrere dem i vores måde at arbejde på. Som noget helt nyt er der etableret et trivselsudvalg for både lærere og pædagoger på skolen. Det er med til at styrke vores tværprofessionelle samarbejde på skolen,” siger Lars Kenneth Hansen. 

Selvom han er forholdsvis ny i sit arbejde som tillidsrepræsentant, har han allerede fået et indblik i, hvordan han skal navigere med TR-kasketten på.

”Jeg har fået en større accept af, at ting tager tid. Jeg ser mere processerne og arbejdet bag, og jeg må erkende, at det ikke er alt, der kan løses fra den ene dag til den anden. Og nu har jeg også et ansvar for at løse de udfordringer, der er og ikke bare sige min mening. Det betyder også, at der skal tages nogle dialoger og finde løsninger i et samarbejde med ledere og kollegaer,” siger Lars Kenneth Hansen.

Hans Kenneths håb er, at han kan være med til at skabe de forandringer, der skal være med til at løfte trivslen. Derfor er forberedelsestid til pædagogerne noget af det, der ligger ham meget på sinde:

”Det er vigtigt for det arbejde, vi udfører i skolen, at vi kan forberede os. Ligesom lærerne. Det løfter kvaliteten for eleverne og er med til at skabe et bedre arbejdsmiljø for pædagogerne, at vi rent faktisk får tiden til at forberede det bedst mulige pædagogiske arbejde. Jo mere vi er i skoleregi, jo mere forberedelse kræver det for os pædagoger for at få et bedre fundament i vores samarbejde med lærerne så vi bedst kan styrke elevernes udvikling og trivsel.” 

Læs mere om Fremtidens Fagforening her.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.