Støj forstyrrer pædagoger og børn

Langt de fleste af de fynske pædagoger, der har deltaget i BUPLs vilkårsundersøgelse 2025, svarer, at de er udsat for baggrundsstøj, der forstyrrer arbejdet.
Støj

Hele 75% pædagoger i dagtilbud svarer, at de i en stor del er deres arbejdstid er udsat for forstyrrende baggrundsstøj. 25 % svarer, at det er næsten hele tiden, 23% svarer over halvdelen af tiden, mens 27 procent svarer cirka halvdelen af tiden. Samtidig svarer 76 %, at børnene påvirkes negativt af støjen i høj eller nogen grad.

Samme problem i skole og fritid
Også pædagoger i skole og fritid oplever i høj grad, at støj er forstyrrende for deres arbejdstid. Her svarer 72 %, at de er påvirket af støjen, hvor 27 % siger næsten hele tiden, 23 % mere end halvdelen af tiden, mens 22 % svarer cirka halvdelen af tiden. Også her vurderer pædagogerne, at børnene i skole og fritid påvirkes negativt af støjen. 79% svarer, at børnene er påvirket i høj eller nogen grad.

Få hjælp til at nedbringe støj
Pædagoger i daginstitution og SFO er blandt de faggrupper, der er mest plaget af støj på arbejdet, og høje støjniveau har konsekvenser for både pædagoger og voksne. Støj svækker børns indlæringsevne og sproglige udvikling, og den lydpåvirkning, der opfattes som støj kan resultere i dårlig trivsel og arbejdsskader for personalet. 

BUPL har længe haft fokus på støjniveauet og de konsekvenser, det kan medføre for trivslen og arbejdsmiljøet. Derfor har vi samlet inspiration til, hvordan I kan reducere støjen og læse mere om regler og lovgivning om støj.


Sæt ind over for støjen hos jer - 5 trin til at få sat skadelig støj på dagsordenen

Sådan dæmper I støjen

Dæmp støjen i dagtilbud, skole og SFO 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.