Sommerhilsen 

I sin sommerhilsen til medlemmerne ønsker næstformand i BUPL Fyn, Pernille Isaksen, alle en rigtig god sommer og ser frem mod de opgaver og aktiviteter, der venter efter ferien.
Pernille Isaksen

Kære medlem

Sommeren er over os og lige rundt om hjørnet venter en god, tiltrængt sommerferie med afslapning og gode oplevelser med familien. En ferie væk fra den travlhed og de vilkår, I som pædagoger og ledere oplever til daglig.

Jeg ved, at I hver dag skal løfte en stor opgave af høj pædagogisk kvalitet, der kræver høj faglighed i urimelige vilkår og ofte med ufaglært personale, En langt højere pædagogandel er afgørende for at vi kan sikre en høj kvalitet og bedre trivsel i jeres arbejdsfællesskab. Det er også med til at fastholde dygtige pædagoger i faget og gøre faget attraktivt for kommende pædagoger. Vi skal have tid til forberedelse og faglighed, så vi kan give børn og unge de bedste betingelser i livet.

Det er nogle af de ting, vi bliver ved med at arbejde for i de fynske kommuner. Og i den sammenhæng vil jeg gerne rose vores dygtige fælles- og tillidsrepræsentanter for deres utrættelige påvirkningsarbejde i kommunerne. I forhandler aftaler, der skal sikre bedre tid til forberedelse og løfte kvaliteten for børn og unge, I presser politikerne, når der igen skal spares på børn-og ungeområdet og skriver lokale debatindlæg om de konsekvenser, besparelserne har. Tak fordi I hele tiden er vilkårenes vogtere i en presset tid. 

På den anden side er det fantastisk at se, at I som pædagoger er stolte af jeres faglighed. Vores medlemsundersøgelse ”Fremtidens fagforening” viser, at det er relationen til børn og unge og at se en udvikling hos dem, der skaber stoltheden. Det viser flere af jer lige i øjeblikket med jeres egne faglighedsfortællinger om det store arbejde, I gør. Det er utrolig vigtigt, at I ser stor værdi i jeres arbejde og påtager sig den kæmpe opgave at udvikle vores børn og unge.

De sidste mange måneder har politisk ledelse i BUPL Fyn taget ud til medlemsmøder og fortalt om OK24 og om baggrunden for jeres store lønefterslæb og hvordan vi kan gøre op med det. Løn er netop et af de krav, som er sendt til jer. Pædagogernes og ledernes løn skal matche uddannelsesniveau og kompetencer – ellers udvandes kvalitet og faglighed og det bliver svært at tiltrække unge til faget. 

OK24 er i fuld gang – og vi har sendt jer alle et ark med krav, som I kan prioritere og give til jeres tillidsrepræsentant. Vi har allerede modtaget mange besvarelser – tak for det. Det er vigtigt, at du bruger din stemme til at påvirke, hvad vi skal tage med til forhandlingsbordet. Den 29. marts samlede vi i BUPL 2000 tillidsvalgte fra hele landet til stormøde for at opruste i kampen om mere i løn frem mod OK24. Stormødet var startskuddet til, at alle er klar til at fastholde et politisk pres. Næste skridt er rapporten fra lønstrukturkommitéen, som blev offentliggjort den 13. juni, og vi forventer trepartsforhandlingerne sættes i gang efter sommerferien i år. Rapporten taler sit tydelige sprog på vores vegne, og derfor går vi til forhandlingerne med forventningen om at få en bid af kagen.

Hele foråret har vi haft stor opbakning til vores fyraftensarrangementer, hvor I er fælles om at styrke professionen. Vi har lyttet til jeres ønsker om emner og oplægsholdere – og I har bakket op ved at deltage. I uge 21 kunne vi endelig løfte sløret for Legefestival 2023. Et samarbejde med UCL, hvor 6 motiverede og engagerede pædagoger og 2 pædagogstuderende i et år har arbejdet på, hvordan viden og leg og legekultur kan formidles. Resultatet blev 8 workshops, 1 fyraftensarrangement, 1 webinar, legende fredagsbar og podcasts, film og artikler. Tak til alle der deltog og viste interesse – og tak til alle bag legefestivalen for at understrege vigtigheden af leg i praksis.

Vi har endnu flere spændende arrangementer i efteråret – blandt andet vil vi efter sommerferien rejse rundt med vores oplæg om etik og værdier i det pædagogiske arbejde. Det kan du læse mere om her.

Vi glæder os til at se jer til vores kommende aktiviteter. Det er her, I kan være sammen med kollegaer og få nyt input og have et fælles afsæt for at skabe de forandringer i jeres arbejde. 

Kære pædagoger og ledere. Tak for jeres kæmpe daglige indsats for at give børn og unge en hverdag med omsorg, nærvær og trods dårlige vilkår hele tiden har deres trivsel og udvikling for øje. 

På vegne af hele BUPL Fyn ønsker jeg jer alle en rigtig god sommer.

Med venlig hilsen
Pernille Isaksen
Næstformand i BUPL Fyn 

 

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.