OK24

Medlemmerne har talt - vi vil have mere i løn

964 fynske medlemmer har prioriteret deres vigtigste ønsker og krav til den kommende overenskomst, og budskabet er klart: Medlemmerne vil have mere i løn.

TAK! Tak til alle jer, der har fortalt os, hvad I mener er de vigtigste krav, vi skal tage med til forhandlingerne til OK24. Jeres stemme er vigtig, for vi skal løfte kampen om mere i løn i fællesskab.

Og en højere og mere retfærdig løn til pædagoger og pædagogiske ledere er også det I fynske medlemmer bakker op om. 75 % af jer svarer, at løn er det primære krav til OK24.

61% har tid til faglighed som 2.prioritet. Pædagoger og ledere skal have de rette betingelser for at løfte det pædagogiske arbejde – herunder bedre adgang til efter- og videreuddannelse.

På Fyn har 69% af jer angivet et bæredygtigt arbejdsliv som jeres krav nummer tre. Her er der blandt anden fokus på retten 2. (og 3.) sygedage og ret til flere seniordage.

Det er BUPLs Hovedbestyrelse, der har besluttet at medlemsdebatten skulle tage afsæt i de tre temaer, I skulle prioritere:

Løn
Tid til faglighed
Et bæredygtigt arbejdsmiljø
Læs om de enkelte temaer her

Den 14. august sendte vi jeres prioriterede krav til BUPLs Hovedbestyrelse, som førstebehandler alle de indsamlede krav fra de lokale fagforeninger den 7. september. Vi går til forhandlingerne med en klar forventning om, at vi får en bid af kagen.

I vores kravsindsamling har I også haft mulighed for at komme med jeres egne valgfrie krav, og vi har læst dem alle sammen. Jeres valgfrie krav, som mere en 10 medlemmer har fremført er:

Syge og omsorgsdage til ældre forældre (pædagogens forældre) 
Barn syg – ret til 2. (og 3.) sygedag 
Bedre normering 
Faglighed, herunder mere pædagoguddannet personale 
Efteruddannelse 
Ret til flere seniordage samt mulighed for at få seniordage tidligere i arbejdslivet 
Flere fritvalgsdage 
Tøjpenge 
Ret til deltid Sundhedsordning – herunder fysioterapi 
4-dages arbejdsuge 
Betalt fri på halve lukkedage 
Ret til tidligere pension/tilbagetrækning 
Vikardækning ved ferie og sygdom 
Medindflydelse på ferieafvikling (ingen tvungne feriedage).

 

Fandt du, hvad du søgte?

For at undgå spam, skal du godkende at du ikke er en robot.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.