Hvilke krav skal vi tage med til OK24?

Vær med i debatten og påvirk overenskomstforhandlingerne 2024.
OK24 grafik

Som medlem har du mulighed for at påvirke, hvilke krav, BUPL tager med til forhandlingsbordet. Det gør du ved at udfylde kravsindsamlingsarket, som du finder nederst på siden. Arket skal du aflevere til din tillidsrepræsentant senest fredag den 16. juni. 

Du kan også se vores video, hvor næstformand i BUPL Fyn, Pernille Isaksen og faglig sekretær i BUPL Fyn, Eva Charles Jensen fortæller om hvad der skal ske og hvordan du kan bidrage til OK24. (Kan du ikke se videoen, så opdater din browser).

Tre temaer til OK24
BUPLs Hovedbestyrelse har besluttet at medlemsdebatten tager afsæt i tre temaer: 
Løn
Tid til faglighed 
Et bæredygtigt arbejdsmiljø. 

Løn: Vi vil have en retfærdig løn til pædagoger! Pædagoger er den kommunale faggruppe med en mellemlang videregående uddannelse, der tjener mindst. Vi vil gå til forhandlingsbordet og kræve en løn, der er tidssvarende og matcher pædagogernes uddannelsesniveau, det ansvar, den værdi og betydning, pædagogerne har for børn og unge.

Lønnen skal markant op, så der også er muligt at fastholde og tiltrække flere til faget. Ellers udvandes den kvalitet, vi tilbyder børn og unge.

Tid til faglighed: Høj pædagogisk kvalitet er afgørende for at sikre børn og unges trivsel, udvikling og dannelse. Derfor er det vigtigt, at pædagoger og ledere har de rette betingelser for at løfte det pædagogiske arbejde. Der skal være tid til fælles faglig forberedelse, refleksion, planlægning og evaluering. 

Et bæredygtigt arbejdsmiljø: Trivsel, motivation og forudsigelighed er med til at fastholde dygtige pædagoger og ledere. Derfor skal de i langt højere grad opleve en større grad af indflydelse og tilrettelæggelse af eget arbejde. Det er vigtigt, at pædagoger og pædagogfaglige ledere sikres gode rammer, hvor der tages hånd om og forebygger problemer med arbejdsmiljø.

Den 14. august sender vi sammen med de andre lokale fagforeninger vores prioriterede krav til BUPLs Hovedbestyrelse. 

Det er vigtigt, du tager del i debatten. Det handler om din løn, dine vilkår og din fremtid - og vi stiller store krav til OK24  - hvilke krav stiller du?

Vi glæder os til at se, hvad der er vigtigst for dig!

Hvad er vigtigst for dig?

Prioriter og vælg, hvad du ønsker, vi skal tage med til forhandlingsbordet.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.