Julehilsen til de sydjyske medlemmer

I årets julehilsen siger formand for BUPL Sydjylland tak for et helt særligt 2023 og ser frem mod 2024, som forhåbentligt også bliver særligt (og "mere værd").
Ulla Koustrup

Kære medlemmer
 

På vegne af hele BUPL Sydjylland vil jeg ønske jer og jeres familier en rigtig glædelig jul. Jeg håber, I får nogle hyggelige og forhåbentligt afslappende juledage og et rigtigt godt og lykkebringende nyt år.

Jeg vil også gerne sige tusind tak for året, der er gået, og det store faglige fællesskab, jeg har oplevet.

2023 blev på mange måder et særligt år. Vi fik gjort et historisk indhug i pædagogernes lønefterslæb med en trepartsaftale, der løfter grundlønnen for alle pædagoger. Det er stort. Jeg ved, at der er blevet forhandlet hårdt om hver en krone, og jeg ved også, at det er et resultat, der er kæmpet hjem i fællesskab. BUPL har kun stået så stærkt, fordi der har været en kæmpe opbakning fra alle jer medlemmer. Nogle har stået foran Finansministeriet, nogle har taget en magentafarvet t-shirt på, bagt ”vi er mere værd”-kager eller sendt en hilsen til formanden på sociale medier. Andre har måske bare taget snakken med naboen om, hvad der gør os pædagoger mere værd. Alt sammen har gjort en forskel og bidraget til, at pædagogerne har haft en stærk og samlet stemme.

Vi fortsætter kampen i 2024

Er vi så færdige med at kæmpe for højere løn til pædagoger og ledere? Nej, selvfølgelig er vi ikke det! Trepartsaftalen var første skridt – næste skridt er overenskomstforhandlingerne (OK24), som går i gang i begyndelsen af det nye år. Her vil vi kæmpe for en aftale, der matcher de private lønstigninger og sikrer pædagoger og ledere en højere realløn. Det bliver ikke nemt, men vi er klar – og det ved jeg, at mange af jer også er.

Igen får vi nemlig brug for vores stærke fællesskab, og mange af jer har allerede involveret jer i det forberedende arbejde. Det sætter jeg kæmpestor pris på. I 2023 har vi holdt tre store medlemsmøder og et virtuelt møde om OK24, hvor I i den grad har engageret jer og er kommet med jeres bud på, hvad der er vigtigt at kæmpe for. Vi har også fået jeres input via et elektronisk spørgeskema udsendt til alle medlemmer. Derfor ved jeg, at vi står på et stærkt mandat, når nogen spørger: Hvad vil I ha’? Og vi svarer: Mere i løn!

Med ønsket om en glædelig jul, et fantastisk nytår og mere i løn.
På vegne af BUPL Sydjylland

Ulla Koustrup, formand

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.