Guide til generalforsamling: Hvem, hvad, hvor – og hvorfor?

Hvad er en generalforsamling? Hvor foregår det? Hvem kan jeg stemme på? Og hvorfor skal jeg egentlig komme? Få svar på dine spørgsmål inden årets generalforsamling i denne lille GF-guide.
BUPL Sydjyllands guide til generalforsamling 2024

Måske har du aldrig været til generalforsamling før? Måske
synes du bare, det lyder lidt indforstået, når erfarne kolleger taler om “GF”.
Derfor har vi lavet en lille guide med spørgsmål og svar om årets generalforsamling:

Læs spørgsmål og svar nedenfor eller download guiden her: 


Hvad er en generalforsamling?
Der er som udgangspunkt ingen generaler tilstede. Ordet ’general’ betyder blot, at det er det ‘øverste’ møde i en forening. Det er her, man tager vigtige beslutninger for de kommende år og fastlægger, hvem der skal lede fællesskabet frem til næste generalforsamling. Alle medlemmer har adgang, og alle har stemmeret.

Hvornår er det?
BUPL Sydjylland holder generalforsamling 3. oktober 2024 kl. 17-22.10. Der er indskrivning og spisning fra kl. 16.

Hvem kan deltage?
Alle medlemmer af BUPL Sydjylland.

Hvor foregår det?
På IBC Innovationsfabrikken, Birkemosevej 1, 6000 Kolding.

Hvem holder oplæg?
Dorthe Birkmose holder oplæg om, hvordan man bruger motivation i det pædagogiske arbejde.

Hvor skal jeg sidde?
Bordene er opdelt efter kommuner, så du kommer til at sidde sammen med kolleger fra den kommune, hvor du arbejder.

Er der mad?
Ja, når du ankommer, er der smørrebrød til alle deltagere. Og ja, det er muligt at bestille vegetarisk og - i hvert fald i et vist omfang – at tage hensyn til allergener. Dette oplyser du blot i forbindelse med din tilmelding.

Hvorfor skal jeg deltage?
Ud over mad, oplæg og godt selskab skal du komme, fordi en generalforsamling er medlemmernes aften. Det er her, du kan høre om fagforeningens arbejde i de forløbne år og om fokuspunkterne for
den nære fremtid - og DU kan gøre din indflydelse gældende. Du kan fx komme med input til de kommende års indsatsområder, og du kan stemme, når der er valg til bestyrelsen og politisk ledelse.

Hvem kan jeg stemme på?
Der skal vælges en bestyrelse, som består af en formand, en næstformand, en kasserer, to hovedbestyrelsesmedlemmer, to hovedbestyrelsessuppleanter og to faglige sekretærer samt et antal
menige medlemmer. Kandidaterne bliver løbende præsenteret her:
Kandidater 2024
Derudover skal der vælges to kritiske revisorer og et antal kongresdelegerede. Se hvad de forskellige poster indebærer:
BUPL Sydjylland generalforsamling

Kan jeg selv stille op?
Det kan du nemlig lige præcis – i hvert fald hvis du er medlem af BUPL Sydjylland. ALLE medlemmer kan både stemme og stille op. Læs mere om bestyrelsesarbejdet og hvordan du stiller op:
BUPL Sydjylland bestyrelse 

SKAL jeg stille op?
Nej. Du behøver hverken medbringe skyklapper eller øve dig på forhånd i at gøre dig usynlig. Der er ingen, der bliver prikket på skulderen eller på anden måde presset til at stille op til noget.

Har jeg reel indflydelse på noget som helst?
Det har du faktisk! Først og fremmest deltager du i demokratiet og er med til at stemme på, hvem der skal lede din fagforening de næste to år. Hvis du vælger selv at stille op, kan det endda blive dig. Derudover kan du på forhånd stille forslag, som skal diskuteres på generalforsamlingen, og på selve aftenen kan du stille spørgsmål og komme med kommentarer til regnskab og beretning. Der vil også være gruppearbejde ved bordene, hvor I kan komme med input til BUPL Sydjyllands arbejde.

Bliver det sjovt?
Det kan vi ikke love. Men i BUPL Sydjylland gør vi, hvad vi kan, for at det bliver en inspirerende aften med fagligt fællesskab og mulighed for medlemsindflydelse.

Skal jeg tilmelde mig?
Ja da! I hvert fald hvis du vil deltage i spisning. Ellers kan du som medlem altid dukke uanmeldt op til en generalforsamling. Men altså.. tilmeld dig nu bare. Så ses vi :-)
Generalforsamling 2024

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.