Satsningsområde 2024 - : Sammen former vi fremtiden

Med satsningsområdet ’Sammen former vi fremtiden’ vil BUPL Storkøbenhavn i de kommende år undersøge og fokusere en del af vores politiske påvirkningsarbejde med udgangspunkt i følgende af medlemmernes drømme: Plads til professionen, Fleksibilitet i arbejdslivet og Ned i tempo.
Satsningsområde

På Generalforsamling 2022 vedtog generalforsamlingen satsningsområdet ’Fremtidens BUPL Storkøbenhavn – et stærkt handlende fællesskab med en drøm for fremtiden’. Siden er der ude i kommunerne udvekslet drømme, ønsker og visioner for fremtiden, så BUPL Storkøbenhavn i dag har et veldokumenteret billede af medlemmernes fremtidsdrømme. 

Med satsningsområdet ’Sammen former vi fremtiden’ vil BUPL Storkøbenhavn i de kommende år undersøge og fokusere en del af vores politiske påvirkningsarbejde med udgangspunkt i følgende af medlemmernes drømme: 

  • Plads til professionen bør ikke kun være en drøm, Vi ved, at der er en sammenhæng mellem gode rammer, trivsel, lavt sygefravær og stor faglighed. Vi skal undersøge, om vi sammen med kommunerne og eventuelle andre aktører kan finde bæredygtige måder at investere i både professionsfaglighed og det gode arbejdsliv på. Det fortjener både pædagogerne og de pædagogfaglige ledere - og vores børn og unge.
     
  • Fleksibilitet i arbejdslivet, hvor vi vil invitere arbejdsgivere, fagbevægelse og eventuelle andre aktører til et samarbejde om en model, som tager højde for, at vi igennem arbejdslivet også er i forskellige livsfaser. Livsfaser der eksempelvis kan kalde på fleksibilitet i bl.a. arbejdstid.
     
  • Et tempo vi kan trives i. Sammen med andre aktører vil vi deltage i samfundsdebatten om, at det stigende tempo i arbejdslivet og livet i det hele taget er usundt og at præstationsfrigørende rum, fordybelse og leg er den vej, vi som samfund skal gå, hvis vi skal trives. Vi skal være med i front for et nedsat tempo.

Der nedsættes en arbejdsgruppe, der dels følger op på de enkelte drømme og samtidig sikrer, at de er et integreret element i alt vores arbejde. 

Vi ønsker med satsningsområdet både at omsætte medlemmernes drømme og være en tydeligere stemme i samfundsdebatten.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.