6200 medlemmer i 12 kommuner

BUPL Storkøbenhavn er din lokale fagforening med 6200 medlemmer i 12 storkøbenhavnske kommuner. Kommunerne er Albertslund, Ballerup, Brøndby, Furesø, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk kommuner.

Vi arbejder for ordentlige arbejdsforhold, og forhandler dine løn- og ansættelsesvilkår, normeringer, afskedigelser og særlige forhold ift barsel, ferie, orlov, uddannelse mv. Du kan få råd og vejledning samt deltage i debatmøder, caféaftener, temadage og kurser.

Politiske satsningsområder: Kampen for lønløft

BUPL Storkøbenhavn vil med satsningsområdet 2023/24 – udover den almindelige drift – fokusere fagforeningens arbejde på tre emner: Det allerede vedtaget satsningsområde ’Fremtidens drømme’, de forestående trepartsforhandlinger (efteråret 2023) og overenskomstforhandlinger (foråret 2024).

BUPL har tilkæmpet sig gode kort på hånden ift. trepartsforhandlingerne. Lønstrukturkomitéen konkluderer, at pædagoger får for lidt i løn ift. uddannelsesniveau. Vi har en rekrutteringskrise, der kan mærkes af både os, forældre, børn og lokalpolitikere. Regeringen har både før og efter valget besluttet at afsætte penge til løn til offentlig ansatte. 

Men intet er givet. Det landspolitiske fokus kan skifte, så det ikke i overvejende grad er sundhedsområdet, der stjæler fokus. Derfor skal vi vise at BUPL Storkøbenhavn er klar til kamp. Det er vores tur til en mere retfærdig løn. Resten af fagbevægelsen, de offentlige arbejdsgivere og regeringen skal forstå, at det er os, der skal tilgodeses lønmæssigt.

Det gør vi ved at prioritere vores kræfter i trepartsforhandlingerne frem mod OK24 med aktiviteter og dialog på arbejdspladserne med de tillidsvalgte og alle kollegaerne, med resten af fagbevægelsen og med vores lokale kommunalpolitikere. Vi skal alle være klar til diskussionen. Vi skal overbevise vores venner i fagbevægelsen om, at vi står forrest i køen, og vi skal efterfølgende overbevise vores arbejdsgivere i KL og i regeringen. Det kræver fokus.

Vedtaget på BUPL Storkøbenhavns Generalforsamling, 5. oktober 2023
 

Ledige stillinger

Fandt du, hvad du søgte?

For at undgå spam, skal du godkende at du ikke er en robot.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.