Rødovre: Ansættelsesstop og stop for brug af vikarer

Oveni Rødovre Kommunes budgetforslag for 2024, der også varsler store besparelser på bl.a. servicerammen, har kommunen netop udsendt varsel om opbremsning i kommunens økonomi pga. et tilsyneladende merforbrug på 66 mio. kr. i indeværende år.
Rødovre

Af Lena Mosbæk Grønsund, fællestillidsrepræsentant for pædagogerne i Rødovre og Karen Aslaug Ramm, næstformand i BUPL Storkøbenhavn.

Et netop udsendt oplæg til politikerne fra Rødovre Kommunes Økonomiudvalg er bl.a. at indføre ansættelsesstop og stop for brugen af vikarer året ud. 

Det er selvfølgelig helt uacceptabelt med ansættelsesstop på det pædagogiske område. 

Børn og unges trivsel og udvikling må og skal komme først. Det er ikke kun i resten af landet, at børn og unge oplever mistrivsel. Mange steder er vi i forvejen ikke det antal pædagoger, vi bør være omkring børnene, og vi har store rekrutteringsudfordringer, hvilket har og vil få stor betydning for børn og unges trivsel. 

Det er derfor på alle måder indlysende forkert at gennemføre et ansættelsesstop. Et ansættelsesstop, hvor det er den enkelte medarbejder/leder, som skal stå for og forsvare den skæve besparelse. Et ansættelsesstop der også vil ramme arbejdspladser, der allerede er udfordret af sygdom, udvidelser eller afgang. Og dét sammenholdt med, at Rødovre Kommune efter vores beregninger på ingen måde lever op til Loven om minimumsnormeringer, som skal være indført 1. januar 2024. 

Kære politikere! I bliver nødt til at kigge efter besparelser andre steder end på børne- og ungeområdet - og altså kernevelfærden. Om det så er at kigge ind i de store planlagte anlægsudvidelser, sænke kravet til kassebeholdningen eller noget tredje er op til jer, men at lade børn og unge betale regningen er uforståeligt og en farlig vej at gå. 

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.