Oplev pædagog og kunster Knud Milos værker

Knud Milo, kunstner og pædagog i Glostrup, udstiller netop nu i BUPL Storkøbenhavns lokaler i Ballerup. Så kom gerne forbi eller kig rundt i stueetagen, når du alligevel har et møde, skal til et arrangement eller et kursus.
KnudMilo1

Knud Milo, pædagog og kunstner, har malet altid og havde sin første udstilling i 1994. Han er far til fire og efter en årrække som pædagogmedhjælper, blev han i 2007 uddannet som pædagog. Siden da har han bl.a. været pædagog og TR i Høje-Taastrup og er i dag ansat i Glostrup.
”Jeg er pædagog og selvlært billedkunstner. Jeg maler og tegner fordi jeg ikke kan lade være, og sådan har det altid været. Mine værker har elementer fra surrealisme, tegneserier og mange af de kunstnere jeg godt kan lide.
Når jeg finder et motiv, er det som regel fordi at jeg forsøger at fortælle en historie.
Ofte med et humoristisk tvist.
Selv i livets mest alvorlige, sørgelige og hårde stunder, eksisterer galgenhumoren i mit univers. Især set i bakspejlet. Jeg vil gerne have, at mine billeder er enkle, men alligevel maner til eftertanke. At de indeholder flere lag som først åbenbares når betragteren tager sig tiden til at observere og fundere.
Og så glæder jeg mig til at se, hvad andre kan få ud af dem.”

KnudMilo3

Børn og voksne…..
Det er tydeligt, at der er et par gennemgående temaer i Knud Milos kunst. Udover selfie-temaet, så er børn og voksne, børn og forældre, far og søn også et centralt tema.
”Jeg er inspireret af historien om Den lille Prins og ønsket om at vende tilbage til barndommen. Jeg har flyvemaskiner med i de fleste af mine billeder som et symbol på det materielle, og dét der betyder noget for voksne. Drengen er på samme måde gennemgående i mine billeder. Barnet, der rækker mod og springer rundt i lyset.”
At relationen mellem far og søn, den voksne og barnet er et omdrejningspunkt, er man ikke i tvivl om, og vægbilledet tilføjer endnu en dimension for betragteren. For selvom den mørke skikkelse – piloten og faderen – er dyster, er det også hans hånd, der kraftfuldt holder planeten, så drengen når lyset.

Knud Milo

Udstillingen løber frem til september/oktober 2022
Udstillingen, der består af omkring 20 værker, kan ses i stueetagen – BUPL Storkøbenhavn, Lindevænget 19, 2750 Ballerup, hvorefter en anden pædagog vil udstille. Er du interesseret i at købe billederne foregår det ved direkte kontakt til Knud Milo, kontakt@knudmilo.dk. Du kan også læse mere på www.knudmilo.dk

Vidste du..

.. at det altid er muligt at se en udstilling i BUPL Storkøbenhavn, hvor kunstneren også er pædagog eller socialpædagog

Er du også både kunstner og pædagog i BUPL Storkøbenhavn?
Hvis du både er kunstner, pædagog og medlem af BUPL Storkøbenhavn og har en udstilling, du gerne vil pryde lokalerne med i BUPL Storkøbenhavn i Ballerup, så er du meget velkommen til at sende os en mail til storkobenhavn@bupl.dk med billeder af dine værker, og hvor der desuden er lidt information om dig selv og evt et link til din hjemmeside, hvis du har en sådan. Vi vil helst kunne hænge dine ting op, men kontakt os gerne uanset din kunstart.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.