Niels Klitgaard Aagesen stopper som formand for LLB i BUPL Storkøbenhavn

I syv år har Niels Klitgaard Aagesen været formand for BUPL Storkøbenhavns lokale lederbestyrelse (LLB), og d. 30. maj 2024 blev han valgt som næstformand i BUPL’s lederbestyrelse (LB).
Niels Klitgaard Aagesen

Af Charlotte Toft

Vi har interviewet Niels Klitgaard Aagesen ifm at han både har valgt ikke at genopstille som formand for den lokale lederbestyrelse i BUPL Storkøbenhavn og er blevet valgt som næstformand i LB.

Du har valgt at trække dig som formand for LLB?
Ja, det har jeg gjort af to årsager. Den ene er den klassiske: Tiden og mængden af opgaver på min arbejdsplads har været tiltagende de sidste halvandet år, og jeg er nødt til at prioritere tiden til mit arbejde. Den anden årsag er, at jeg valgte at stille op som næstformand for LB - og blev valgt.

Hvad er du gladest for at have opnået i dine syv år som formand for de storkøbenhavnske ledere?
På det lille niveau er det etableringen af ledelseskonferencen, hvor vi har en fjerdedel af alle vores medlemmer med. 

Det andet, jeg er rigtig glad for, hænger sammen med det fund, som vi gjorde om ledernes arbejdsmiljø, nemlig ledernes dobbeltrolle, som vi fik sat på dagsordenen i LB. Resultatet blev en revideret vejledning hos Arbejdstilsynet, hvor det blev understreget, at lederne også er medarbejdere - ja, at vi også er at regne for medarbejdere. Den præcisering er væsentlig, når vi taler ledernes psykiske arbejdsmiljø. For det er hermed kommunernes ansvar og ikke den enkelte leders ansvar, at der er et godt psykisk arbejdsmiljø. Der er sket noget, og det var os i BUPL Storkøbenhavn, der satte gang i det.

Lokalt er jeg også glad for, at jeg sammen med formand Jon Olufson var med til at rette henvendelser og få åbnet døren til først borgmesteren i Ishøj, hvor vi fik gang i lønforhandlinger. 

Hvad ville du ellers gerne have opnået? 
Det ville have været fedt, hvis treparten og OK havde gjort, at lederne stod stærkere. Nu går vi ud lønmæssigt som pædagogerne, og mange ledere oplever ikke, at de har fået, hvad de fortjente. Men det er samtidig en af de sværeste øvelser.
 

Det seneste, som vi er begyndt at arbejde med, er, at vi er begyndt at arbejde mere systematisk med at indsamle løndata på lederområdet. Det ville jeg gerne have ført til dørs. 

Hvad ser du som hhv den største udfordring og den største styrke for BUPLs ledere i dag - både i BUPL Storkøbenhavn og på landsplan?
Ledernes psykiske arbejdsmiljø er den største udfordring. Mange ledere er under pres og overvejer at forlade vil ud af faget. 
 

Den største styrke er vores samhørighed. Vi står sammen. Vi har forståelse for hinanden, og hvad vi står med. Det er ikke opdyrket nok, men der ligger noget her, vi kan, og som der er potentiale i.

 

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig årets ledelseskonference og årsmøde ’Ledelsesdilemmaer - nu og i fremtiden’ 3.-4. oktober 2024, hvor der også skal vælges ny formand for LLB, så læs mere og tilmeld dig konference og årsmøde her
 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.