Karen Aslaug Ramm - næstformandskandidat

Nuværende næstformand i BUPL Storkøbenhavn Karen Aslaug Ramm genopstiller til posten som næstformand på generalforsamlingen d. 26. september i MusikTeatret i Albertslund. Medlem af BUPL Storkøbenhavns bestyrelse Frederik Emil Stenbakken stiller også op som næstformand.
Karen Aslaug Ramm

 

Karen Aslaug Ramm er ifm. med hendes kandidatur bl.a. blevet spurgt om, hvad der gør hende til en god næstformand, og hvad hun vil arbejde for. Læs svarene her, hvor du også finder link til tilmelding til GF24.

 

1.Kort om mig

Jeg er en udadvendt, engageret og positiv kvinde med en analyserende tilgang til mine opgaver. Jeg har stor erfaring i strategi, forhandling og fagpolitiske problemfelter. Mine grundværdier er solidaritet, medmenneskelighed, bæredygtighed og retfærdighed. Jeg brænder for mit arbejde og for at løfte vigtige fagpolitiske kampe. I min fritid elsker jeg at være fysisk aktiv (rider og cykler) og at rode i haven.

Fakta:
53 år, er gift, har 2 voksne piger på 21 og 23 år.
Idrætspædagog 1998 Ballerup Seminarium.
Erhvervserfaring: ungdomspension, byggelegeplads, botilbud og i fritids-ungdomsklub. 
Tillidshverv: Valgt som FTR for SFO- og klubområdet i Høje Taastrup i 2005, valgt til bestyrelsen i 2014, Valgt til BUPL's landsledelse (hovedbestyrelsen) i 2018. Valgt næstformand 2020.

 

2. Hvad kendetegner og gør dig til en god kandidat for de over 6000 pædagoger og ledere i BUPL Storkøbenhavn?

Jeg har et stærkt drive og et smittende engagement. Jeg har en kritisk og analyserende tilgang til dagsordner og problemstillinger og er god til at få øje på løsningen, som flere parter kan se selv i. 

Som næstformand skal du gå forrest med politiske visioner, skabe fælles fodslag og sammenhængskraft, men du skal også drifte dvs. være forhandlingsleder, drive politiske processer, vejlede FTR/TR og medlemmer mm. Her har jeg glæde af min solide viden og erfaring i fagpolitisk arbejde.

Min tilgang til arbejdet er at gå efter de bedste løsninger ved at lytte og skabe opbakning. Jeg er en udpræget holdspiller, og så er jeg en ”slider”. Politiske sejre er ofte lange seje træk, som kræver vedholdenhed og ihærdighed. Jeg er i alle henseender dedikeret til at føre pædagogernes sag bedst muligt.

 

3. Hvad er, efter din mening, de tre vigtigste udfordringer for vores medlemmer, som BUPL Storkøbenhavn skal arbejde med?

Mangel på pædagoger er den helt overordnede problemstilling, og ansvaret for store grupper børn presser pædagogers og lederes arbejdsvilkår.

Tid til faglighed: Pædagogfagligt arbejde kræver forberedelse. Derfor skal vi forsat kæmpe for tid til forberedelse og gode arbejdstidsaftaler.

Plads til faglighed: Normeringer og økonomistyring presser ledere og pædagogers mulighed for at lykkes med den pædagogiske opgavevaretagelse. Vi skal kæmpe for en større frisættelse af den pædagogiske dømmekraft samt normeringer, der sikrer trygge inkluderende fællesskaber. 

Balance i Arbejdslivet: Vi har brug for et arbejdsliv i bedre balance, hvor der tages højde for livets forskellige faser. Derfor skal vi kæmpe for aftaler, som giver mere plads til restitution og omsorg gennem hele arbejdslivet. 

 

4. Hvad er, efter din mening, de vigtigste udfordringer BUPL og BUPL Storkøbenhavn som organisation står overfor?

Først og fremmest har vi brug for, at flere ønsker at uddanne sig og arbejde som pædagoger. Det kræver ordentlige betingelser og kalder, nej skriger, på politisk handling

En retfærdig løn: Vi skal derfor arbejde videre for at få en løn, som matcher en 3½ årig bacheloruddannelse og den vigtige samfundsopgave, som vi varetager. Lønnen skal bære, at pædagoger har råd til at bosætte sig i København og omegn. Det kræver forsat et politisk pres på Christiansborg.

En stærk pædagoguddannelse, der sikrer, at vi i fremtiden både har nok pædagoger og fagligt stærke pædagoger. Det kræver bl.a. flere penge til pædagoguddannelsen og mere og stærkere faglig undervisning.

Et godt arbejdsmiljø, hvor der er plads til pædagogisk råderum samt en normering, der tager hånd om, at alle mennesker er unikke. 

 

5. Andet du vil fremhæve ?

Jeg tror på og arbejder for stærke fællesskaber. Det er stærke fællesskaber, der flytter dagsordner og opnår resultater. 

Som næstformand har jeg været politisk medansvarlig for bl.a. mobilisering, OK24 og løn. Vores mobiliseringsindsats og synlighed omkring vores lønefterslæb har været medvirkende til en trepartaftale og en OK24, som har løftet vores lønninger. Og ved fælles strategisk indsats har vi (TR/LTR/FTR/sekretariat) i Storkøbenhavn hævet lokallønsniveauet. Vi er ikke i mål, men vi ER på rette vej. 

Jeg vil arbejde videre med, at:
- styrke et strategisk stærkt politisk påvirknings- og mobiliseringsarbejde,
- understøtte en åben demokratisk kultur, som indbyder til medlemsdeltagelse,
- dyrke stærke fagpolitiske fællesskaber, der kan styrke pædagogernes fagpolitiske mål.

 

Tilmeld dig Generalforsamling 2024 d. 26. september 2024.
Tilmeld dig Mød kandidaterne d. 19. september 2024

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.