Jeres erfaringer med inklusion  

Medlemmer i BUPL Storkøbenhavn og BUPL Sydøst udveksler erfaringer om inklusion som led i større afdækningsprojekt
InklusionWorkshop1

Projektet ”Afdækning af medlemmernes erfaringer med inklusion”, som BUPL Storkøbenhavn og BUPL Sydøst er fælles om, består både af workshops og oplæg for medlemmer og en interviewundersøgelse. Begge dele med fokus på medlemmernes erfaringer, udfordringer og løsninger med inklusionsopgaven.

Medlemmer fra begge fagforeninger har netop deltaget i workshop på Holmegaard Værk, hvor de gennem gruppeøvelser, interviews i par og erfaringsudveksling i plenum blev klogere på egne og hinandens praksisnære løsninger, BUPL fik samtidig ’krudt’ til den videre kamp for at fremme de gode løsninger i det kernepædagogiske inklusionsarbejde.

Inklusionworkshop2

Deltagerne efterspurgte flere af dén slags rum for erfaringsudveksling og inspiration med fokus på inklusion og mellemformer, som workshoppen dannede ramme for. ”Det siger jo noget om, at der er et behov for at sparre om inklusionsopgaven. Et behov som måske ikke bliver mødt tilstrækkeligt i dagligdagen. Så det skal vi selvfølgelig lytte til og forsøge at imødekomme” fortæller proceskonsulent Laura Lawaetz.

Medlemmernes erfaringer med inklusion

Workshopdeltagernes erfaringer bekræfter billedet, som inklusionsundersøgelsen tegner. ”Det er vigtigt. Det siger noget om, at vi er på rette spor” fortæller Laura Lawaetz, som har arbejdet med undersøgelsen siden sommeren 2021.

InklusionWorkshop3

I den kommende tid vil resultater fra afdækningsprojektet blive præsenteret for og diskuteret med arbejdsgrupper og bestyrelser i BUPL-organisationen med henblik på, hvordan vi med den viden kan kvalificere vores medlemsservice og politiske interessevaretagelse på inklusionsdagsordenen.

Til juni vil resultaterne blive fremlagt og diskuteret med alle interesserede medlemmer på et fyraftensarrangement i Balleruphuset d. 16. juni 2022 – og på en formiddagscafé for jer på SFO-Klub- og skoleområdet d. 13. juni 2022.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.