Grete Folman er ny huskunstner

Grete Folman er gammel fritidspædagog, som hun selv formulerer det. I dag er hun pensioneret og bruger en stor del af tiden på at male.  Hendes billeder er lige nu udstillet i BUPL Storkøbenhavns lokaler i Ballerup.
GreteFolman1

Af Charlotte Toft

”Jeg holder af at arbejde med stærke farver, og jeg håber, at folk bliver i bedre humør af at se på mine billeder,” siger Grete Folman

Og det gør man – altså bliver i godt humør af at se på Gretes billeder. Man bliver også nysgerrig, for der bydes både ind til leg og musik.

Begyndte som fritidspædagog
Grete Folman præsenterer sig som fritidspædagog og fra Brøndby Strand. Her arbejdede hun bl.a. som leder i en integreret institution – og hun bor stadig i Brøndby Strand.

GreteFolman2

 

”Jeg begyndte dengang, der var noget, der hed DKP, og jeg begyndte at male, da det gik i opløsning. Jeg stoppede så som pædagog og leder, da de puttede fritidshjemsbørnene i SFO,” forklarer hun og får indirekte både serveret en kritik og ridset en tydelig tidslinje op for vigtige nedslag i livet.

Retur til BUPL Storkøbenhavn
For at få tid til at male, valgte Grete i stedet at arbejde som nattevagt. Det betød også et skift af fagforening, men da hun blev pensionist, meldte hun sig på ny ind i BUPL Storkøbenhavn, så hun kunne være en del af seniorfællesskabet. Et valg, der også er årsag til, at hun er BUPL Storkøbenhavns nye huskunstner.

GreteFolman3

 

Kom forbi og se Gretes billeder
Alle medlemmer har i de kommende måneder mulighed for at se Grete Folmans billeder, hvis vejen går forbi Balleruphuset til møde eller et arrangement – eller bare går forbi. Vi gi’r gerne en kop kaffe.

GreteFolman4

 

Kunstnere udstiller i Balleruphuset
Er du selv pædagog og kunstner, så er du velkommen til at sende os et udvalg af dine værker på mail til Charlotte Toft, cto@bupl.dk. Udstillingsperioden er cirka 3-4 måneder, og vi omtaler udstillingen på hjemmeside, i nyhedsbrev og på facebook.

GreteFolman5

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.