Glædelig jul og godt nytår  med tak for jer

Jule- og nytårshilsen fra Jon Olufson, formand i BUPL Storkøbenhavn.
Jon

God jul med tak for jer

Nu når vi nærmer os jul og juleferie, vil jeg meget sende en julehilsen til jer alle sammen.

For det første vil jeg gerne sige tusind tak for, at I hver dag viser, hvad pædagogfaglighed kan udrette, for det er uden tvivl også baggrunden for, at vi i december kom ud af trepartsforhandlingerne med et historisk lønløft. 

Flere af jer har stået foran Finansministeriet, når der var trepartsforhandlinger og mindet om, at det var vores tur til at få indhentet en uacceptabel lønforskel sammenlignet med andre fag med samme uddannelseslængde. I november oversvømmede I de sociale medier med en magentadag, hvor vi var iklædt t-shirts eller andet, der var med til at støtte op om trepartsforhandlingerne. I har i forlængelse af TR-topmøde i september ved samtlige rådhuse gjort opmærksom på, at det var vigtigt at huske på os ved trepartsforhandlingerne osv.

I 2024 – faktisk allerede 4. januar – er der startskud for overenskomstforhandlingerne, hvor vi vil være at finde foran Kommunernes Landsforening sammen med andre fagforeninger, når OK-forhandlingerne på det kommunale område går i gang. Og her er jeres krav også med. Faktisk afleverede I ifm med kravsindsamlingen tidligere på året dobbelt så mange krav som sidste gang.

Vi har i det forgangne år sat mange aftryk. Og det har vi kunne, fordi I igen og igen har vist, at I er #mereværd. Det gælder ifm budgetforhandlingerne, jeres tilstedeværelse på de sociale medier og i medierne i det hele taget. I har indtaget byrådsmøder, I har afleveret høringssvar sammen med jeres tillidsfolk, og I har debatteret med, når vi har sat fokus på fremtidens fagforening. Og det gælder ikke mindst jeres tilstedeværelse ude på arbejdspladserne.

Jeg ved, at der ofte kigges på os i Storkøbenhavn, når der skal findes løsninger på udfordringer andre steder i landet. Det er et rigtig flot skulderklap, og noget man godt kan give sig lov til at blive lidt stolt over. For mig siger det rigtig meget om vores fællesskabs styrke, men også noget om det der binder alle os sammen. Netop dét at gøre noget for andre, gøre en forskel for hinanden og de storkøbenhavnske børn og unge – også når det er svært for både jer og de børn og unge, vi er der for. Det er alt sammen med til at binde os sammen og være medskabende af den sammenhængskraft det danske samfund har behov for. Samtidig er det noget af det, der gør vores fællesskab så stærkt. Så det skal vi passe på og værne om, særligt i den usikre tid vi går i møde. For her er det vores fællesskab, der skal bære os igennem.

Jeg lover jer til gengæld, at både jeg og alle politisk valgte samt sekretariatet vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at forbedre jeres løn og arbejdsvilkår

Rigtig god jul og rigtig godt nytår.

Jon Olufson, formand i BUPL Storkøbenhavn

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.