Fremtidsdrømme i BUPL Storkøbenhavn

På Generalforsamling 2022 vedtog vi satsningsområdet ’Fremtidens BUPL Storkøbenhavn – et stærkt handlende fællesskab med en drøm for fremtiden’. Og siden er der ude i kommunerne udvekslet drømme, ønsker og visioner for fremtiden.
Fremtidens drømme_medlemscafe2024

Af Charlotte Toft

”Vi har været på jagt efter de kollektive drømme, så vi kan stille os på skuldrene af vores medlemmers drømme,” sagde Jon Olufson, formand i BUPL Storkøbenhavn, da han præsenterede resultaterne for BUPL Storkøbenhavns bestyrelse i juni.

Resultatet vil blive præsenteret for medlemmerne på Generalforsamling 2024 d. 26. september. Men vi kan allerede nu løfte sløret for nogle af de 12 temaer eller områder, medlemmernes drømme kredser om.

550 pædagoger og ledere har givet os over 2000 svar
Der har været afholdt 26 forskellige typer møder (f.eks. personalemøder og medlemscaféer) i de storkøbenhavnske kommuner for at høre om medlemmernes drømme. Over 500 pædagoger og ledere har givet os over 2000 svar. 

”Drømmene SKAL forme os”
”Det har været virkelig godt at tage dialogen, lytte med og blive inspireret. Vi har kategoriseret alle svarene i 12 temaer, og vi har fået indblik i rigtig mange udfordringer og drømme. Og drømmene SKAL forme os,” siger Jon Olufson, der har deltaget i næsten alle møder, og fortsætter:

”Noget af det, mange har nævnt, er drømmen om f.eks. billige boliger i hovedstadsområdet, at der er tid og rum for den nødvendige restitution mellem arbejds- og familieliv – og mange efterlyser at tempoet skal sættes ned.”

Drømmenes temaer
Blandt de 12 temaer, der tegner sig, er:

  • ’Pædagogers og lederes arbejdsvilkår’, hvor mange drømmer om mere tid til forberedelse, fordybelse og refleksion – alene eller sammen med kollegaer. 
  • ’Specialområdet’, hvor drømmen bl.a. er at se flere børn og unge i trivsel – og få et mere effektivt samarbejde med tværfaglige aktører.
  • ’Normeringer’, hvor der bl.a. drømmes om bedre normeringer, mere tid til og nærvær med børnene, flere uddannede kollegaer samt formidling af flere gode historier, hvor pædagogfagets betydning tydeliggøres.
  • ’Balance mellem arbejdsliv og fritidsliv’, hvor mange pædagoger i høj grad drømmer om større fleksibilitet i arbejdstid og ferier, så der bliver mere tid og større overskud til familieliv og personlige behov. 
  • ’Løn og bolig’, hvor drømmene kredser om mere frihed, kortere arbejdsuge og perioder, hvor man kan gå ned i tid. Og så drømmer pædagogerne om at kunne købe en bolig, der er til at betale, i nærheden af hvor de arbejder.

Dertil kommer endnu 7 temaer, som vil blive præsenteret ifm. afholdelse af GF24.

Møderne i kommunerne har været arrangeret af tillidsrepræsentanterne og medlemmer af Daglig Ledelse har deltaget løbende.

Ønsker du at være med på generalforsamlingen, så læs mere og tilmeld dig GF24

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.