Fremtidens BUPL Storkøbenhavn

”BUPL Storkøbenhavn – et stærkt handlende fællesskab med en drøm for fremtiden”. Dét er overskriften på BUPL Storkøbenhavns bestyrelses forslag til det nye satsningsområde for 2022-24, der blev vedtaget på Generalforsamling 2022
Musik er sjov

Af Charlotte Toft

Baggrunden for satsningsområdet var lidt mere dyster end titlen. Opbakningen til fagbevægelsen er nemlig faldet fra 61% organiserede i Fagbevægelsens Hovedorganisation i år 2000 til 39 organiserede i 2020.

Barske tal er baggrunden for satsningsområdet
900.000 medlemmer er i dag ikke medlem af er nogen som helst fagforening, og her er der ikke engang tale om de mennesker, der er en del af de alternative fagforretninger eller de gule – eller hvad vi skal kalde dem. 33 % er i dag uorganiserede. 33% ! Og endnu værre ser det ud hos de unge lønmodtagere – altså lønmodtagere under 25 år, hvor kun 18% er organiserede under Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Unge føler sig ikke som en del af fagforeningen
”Selvom det er de private, der står for klart den største del af faldet, og BUPL’s medlemstal ikke ligner det billede, så ligner tendensen med de unge - en tendens vi også ser i BUPL - og vi skal reagere, mens vi kan. Der kan være mange forskellige faktorer til, hvorfor vi ser den udvikling i fagbevægelsen, men jeg tror på, at en af hovedårsagerne er, at mange især unge ikke føler sig som en del af den kamp, vi kæmper hver dag: Kampen for bedre løn. Kampen for bedre vilkår. Kampen for et bedre arbejdsmarkedet,” sagde formand Jon Olufson, da han på vegne af bestyrelsen motiverede forslaget og fortsatte:

Vi skal kæmpe sammen for at få det velfærdssamfund, vi ønsker
”Med satsningsområdet lægger vi op til, at vi i fællesskab finder frem til de kommende store kampe, vi skal kæmpe sammen for at få det velfærdssamfund, vi ønsker. Vi skal som alle pædagogers og lederes fagforening være nysgerrige på håb og drømme, for de er fundamentet for fremtidens kampe og vejen til flere medlemmer. Vi er nødt til at være den fagforening, hvor vi alle – unge som gamle – kan se os selv og forstå nødvendigheden af at være medlem af en fagforening – i dette tilfælde BUPL Storkøbenhavn.”

Det to-årige satsningsområde blev vedtaget.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.