Frederik Emil Stenbakken - næstformandskandidat

Medlem af BUPL Storkøbenhavns bestyrelse Frederik Emil Stenbakken stiller op som til posten som næstformand på generalforsamlingen d. 26. september i MusikTeatret i Albertslund. Nuværende næstformand i BUPL Storkøbenhavn Karen Aslaug Ramm stiller også op.
Frederik Emil Stenbakken

Frederik Emil Stenbakken er ifm. med hans kandidatur bl.a. blevet spurgt om, hvad der gør ham til en god næstformand, og hvad han vil arbejde for. Læs svarene her, hvor du også finder link til tilmelding til GF24.

 

1. Kort om mig.

Mit navn er Frederik Emil Stenbakken. Jeg er 30 år gammel og bor i Furesø Kommune med min kone og tre børn. Jeg er uddannet pædagog og har på min nuværende arbejdsplads tidligere været AMR og er nu TR, samt FTR-suppleant i Furesø Kommune. Derudover har jeg gennem det seneste år været en større del af BUPL Storkøbenhavn, hvor jeg bl.a. sidder i bestyrelsen samt Ligestillingsudvalget.

Alle titler som jeg vægter utrolig højt, og som jeg ser på med stor stolthed. Det er titler som for mig har stor betydning, og som giver mig muligheden for at deltage i og præge pædagogernes sag og varetage pædagogernes interesser.

 

2. Hvad kendetegner og gør dig til en god kandidat for de over 6000 pædagoger og ledere i BUPL Storkøbenhavn?

Jeg ønsker, at BUPL skal være en fagforening, hvor vi først og fremmest uforbeholdent kæmper pædagogernes sag. Vi skal i BUPL konsekvent sætte pædagogernes trivsel samt arbejdsvilkår og løn som øverste prioritet. Vi skal arbejde for, at der generelt skabes bedre mulighed for forberedelse, at man som pædagog ikke står alene som eneste uddannede medarbejder og dermed ikke har en sparringspartner ift. det pædagogfaglige arbejde. Flere pædagoger står ofte alene med en medhjælper som tætteste kollega og har derfor ringe mulighed for pædagogisk sparring. Vi skal som fagforening passe på vores medlemmer, der gennem årene vil blive nedslidte både fysisk og psykisk. Trivslen i faget og på arbejdspladsen hænger uransageligt sammen, og vi skal derfor kæmpe for bedre arbejdsvilkår.

 

3. Hvad er, efter din mening, de tre vigtigste udfordringer for vores medlemmer, som BUPL Storkøbenhavn skal arbejde med?

A. Politisk og folkelig anerkendelse af pædagogfaget. 
B. Højere løn, bedre arbejdsvilkår og bedre trivsel
C. Bedre pædagog normering

Vi skal arbejde for, at både politikerne og befolkningen anerkender vigtigheden og nødvendigheden af pædagogernes arbejde. Derudover skal der arbejdes hen imod en højere løn, der afspejler vigtigheden i det pædagogiske arbejde samt skaber mulighed for bolig nær arbejdspladsen. Vi skal som fagforening hjælpe til, at der skabes trygge arbejdsmiljøer, så trivslen på arbejdspladsen kan styrkes. Dertil skal vi arbejde for at skabe bedre arbejdsvilkår i form af f.eks. flere barns sygedage, bedre seniorordninger samt nytænkning af brug af pension. Vi skal sikre en bedre normering - også i fremtiden - gennem en faglig kompetent uddannelse.

 

4.Hvad er, efter din mening, de vigtigste udfordringer BUPL og BUPL Storkøbenhavn som organisation står overfor?

BUPL’s fokus skal være på pædagogerne. Vi skal huske på, at vi er en fagforening for pædagogerne. Derfor skal vi arbejde mere målrettet og konsekvent for pædagogernes vilkår og trivsel, fremfor andre politiske problemstillinger. 

Vi skal som fagforening huske på at forblive jordnære og stadig kunne sætte os i medlemmernes sted, og se de både store og små problemstillinger, de står overfor i hverdagen. Problemstillinger, der i hverdagen og arbejdet er afgørende for f.eks. trivsel, men som aldrig eller sjældent når til videre politisk diskussion. 

Vi skal i BUPL være åbne for medlemmerne, så alle kan føle sig velkomne og som en del af fællesskabet. Vi skal skabe bedre mulighed for deltagelse i organisationen samt skabe et tilhørsforhold for vores medlemmer.

 

5. Andet du vil fremhæve ?

Jeg vil arbejde for, at BUPL bliver en fagforening for medlemmerne. En fagforening, hvor vi er handlekraftige og tør at gå imod strømmen for bedre løn og vilkår til vores medlemmer.

Vi skal som fagforening huske på, at vores TR og FTR er vores direkte led ud til medlemmerne. Det er derfor vigtigt, at vi styrker dem mest muligt, og hjælper dem til at gøre deres arbejde nemmere, så de kan fokusere på det essentielle, netop at hjælpe medlemmerne. Det skal gøres mere attraktivt at påtage sig rollen som TR, så alle medlemmer har muligheden for at søge hjælp hos en af vores fagligt kompetente repræsentanter, og der skal skabes en bedre gennemsigtighed, så alle medlemmer ved, hvem deres TR er, og hvor de kan finde hjælp og tryghed.

 

Tilmeld dig Generalforsamling 2024 d. 26. september 2024 i MusikTeatret i Albertslund.
Tilmeld dig Mød kandidaterne d. 19. september i Balleruphuset.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.