Brøndby: Ny arbejdstidsaftale for pædagoger på skole- og SFO-området.

Én af BUPL Storkøbenhavns primære opgaver som fagforening for de storkøbenhavnske pædagoger og ledere er at forhandle og lande lokale arbejdstidsaftaler. Vi er derfor også rigtig glade for nu at kunne fortælle, at fællestillidsrepræsentant Rikke Kristensen og næstformand Karen Aslaug Ramm netop har afsluttet forhandlingerne og indgået en lokal arbejdstidsaftale i Brøndby for pædagoger på skole- og fritidsområdet.
Broendby arbejdstidsaftale 2024

Aftalen, der er underskrevet af FTR i Brøndby Rikke Kristensen og chef for Brøndby Kommune Jane Krog, er både med til at sikre kvalitet i undervisning og fritid, synliggøre pædagogers mangeartede arbejdsopgaver og danne ramme for understøttelse af arbejdsopgaverne.

Vi har i aftalen, der dækker skoleårene 2024/2025 og 2025/2026 lagt vægt på samarbejde, på inddragelse og på at der skal være tydelige aftaler. At der skal være en ramme for pædagogers opgavevaretagelse via fokus på og overblik over pædagogens individuelle opgaver. 

Vi har i aftalen også lagt vægt på at beskrive pædagogers arbejdsopgaver, som i aftalen er opdelt i timer med børnene, tid til individuel forberedelse og fælles forberedelse/kollegialt samarbejde. 

Derudover er vi glade for at have fået indhegnet timer til TR-arbejdet, og at TR er indskrevet i årshjul for samarbejdet på både kommune-, lokalafdeling- og skoleniveau. At der er aftalt tid til praktikvejledning og tid til mødevirksomhed, ligesom vi har fået understreget betydningen af en god overgang fra undervisning til SFO.

Aftalen er nu klar til at blive brugt i planlægningen af skoleåret 2024/2025 i Brøndby. I januar 2025 er det aftalt, at vi evaluerer aftalens første år, ligesom vi vil drøfte tid og puljer til individuel forberedelse.

Du kan læse hele aftalen på vores hjemmeside under Brøndby og ’Aftaler om løn og vilkår’, hvor du også finder de øvrige lokale aftaler, der er indgået.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.