Appel om ‘Ro på’

Formand og lederformand i BUPL Storkøbenhavn appellerer til de storkøbenhavnske borgmestre, byråd og forvaltninger om ‘ro på’, for corona sender stadig store skygger ind over pædagoger og lederes arbejdsliv. To år har sat sine spor.
Ropå

Af Niels Klitgaard Aagesen, formand for Den Lokale Lederforening i BUPL Storkøbenhavn og
Jon Olufson, formand BUPL Storkøbenhavn

De storkøbenhavnske kommuner har været hårdt ramt af covid-19, og vi har gentagne gange toppet de kommunale lister over flest smittede. Selvom om vi nu, hvor restriktionerne bliver udfaset, forhåbentlig også ser frem mod en periode, hvor smitten falder igen, så har vi en appel til jer. En appel om ’ro på’, inden vi vender tilbage til en mere normal hverdag. En appel om forståelse for, at der går tid inden corona er fortid i vores dag- og fritidsinstitutioner.

Vores område har været hårdt ramt af covid-19, sygdom, retningslinjer, isolation pga. nærkontakt m.m. Vores ledere og pædagoger har i den meget lange periode under pandemien løbet rigtig stærkt for at få enderne til at hænge sammen. Rigtig stærkt. Og mange ledere og pædagoger er i dag både trætte og slidte. To år med corona har sat sine tydelige spor, og vi oplever desværre flere og flere, der som følge af pandemien er pressede og stressede.

Derfor bliver vi også nødt til at diskutere, hvordan området igen kan få vejret og komme til kræfter, inden vi ruller ud med nye udviklingsplaner/projekter, og inden vi afholder alle covid-19 udskudte arrangementer og tiltag her til foråret.

Vi anbefaler, at der overvejes:
• Hvilke udviklingstiltag og projekter m.m., der kan aflyses fremfor udskydes?
• Hvordan vi får genetableret hverdagen?
• Hvordan vi får taget hånd om et i forvejen meget presset personale?
• Hvordan vi kan holde fokus på det nære?
• Hvordan vi undgår at sætte mange nye ting i gang i foråret, og give området den ro der er brug for?
• Hvordan forvaltninger og deres chefer kan understøtte institutioner, skoler, ledere og pædagoger i at komme igennem den igangværende svære periode?

Vi ved, at flere kommuner allerede nu arbejder med at aflyse fremfor at udskyde og overvejer, hvordan vi kan undgå at pædagoger og ledere, som har været, er eller bliver syge af covid-19, ikke også bliver syge af stress i samme omfang.

Lad os sammen finde ud af, hvordan pædagoger og ledere kommer til hægterne igen, nu hvor hverdagen og verden snart vender tilbage

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.