Store besparelser på vej i Vesthimmerlands Kommune

Der er lagt op til store besparelser i budget 2024. På Børne – og Familieudvalgets område skal der findes besparelser på 5,6 millioner kroner.
Regnskab
Nye besparelser rammer børn og pædagoger i Vesthimmerlands Kommune.

I slutningen af maj blev der landet en aftale om kommunernes økonomi mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Finansministeriet for 2024. KL skriver, at de er godt tilfreds med aftalen, men at det er en stram aftale. 

Det er vi selvsagt i BUPL ikke enige i. Det er en meget stram aftale og den er på mange områder underfinansieret. Der er taget hensyn til demografien – det vil sige, at der kommer penge til flere børn og ældre. Det er selvfølgelig fint, men ikke set i lyset af, at det specialiserede socialområde er underfinansieret med flere milliarder kroner. Det gør nemlig, at økonomien slet ikke hænger sammen, og det gør, at vi er bekymret for store besparelser, når kommunerne skal lægge budget for 2024. 

Der blev i forbindelse med budget 2023 besluttet, at samtlige udvalg skulle drøfte strukturen på deres område. Opdraget var ikke, at det nødvendigvis skulle udløse en besparelse på området. 

Der er lagt op til store besparelser i budget 2024. På Børne – og Familieudvalgets område skal der findes besparelser på 5,6 millioner kroner. Her kan man sige, at de er hjulpet godt på vej af den nyligt afsluttede strukturdrøftelse. Den nye struktur betyder nemlig, at der er fundet besparelser på 4,8 millioner kroner, som kommer til at indgå i udvalgets råderumsbesparelser for budget 24. De sidste 0,8 millioner kroner foreslår udvalget, at der findes på at reducere åbningstiden på dagtilbudsområdet. 

Vi har aftalt et dialogmøde med det politiske udvalg i slutningen af august, hvor vi selvfølgelig vil tale med dem om budget 24 og deres tanker om området.

Vi følger selvfølgelig budgetprocessen tæt og gør alt, hvad vi kan for at påvirke den i en retning, der kommer både børn, unge, pædagoger og ledere bedst til gode i forhold til ordentlige forhold og arbejdsvilkår. 

Nu er det dog tid til, at I skal holde en velfortjent og god sommerferie og så ses vi med fuld opladede batterier efter ferien, hvor vi er klar til i fællesskab at kæmpe videre for pædagoger og ledere i Vesthimmerlands Kommune.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, så er du velkommen til at kontakte mig på aub@bupl.dk eller mobil 6155 6173.

Bedste hilsner og god sommer.

Anna Ullits Østergaard

Faglig sekretær, BUPL Nordjylland

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.