Arbejdsmiljørepræsentant

Arbejdsmiljørepræsentant

Arbejdsmiljørepræsentanten har en central rolle på arbejdspladsen i forhold til at forebygge og løse problemer således, at medarbejderne har et sundt og godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Valgskema til arbejdsmiljørepræsentant

Valgskemaet er udelukkende til BUPL. I BUPL bruger vi informationer om dit nyvalg eller genvalg til at yde den bedst mulige støtte til dig. Informationen er også vigtig i forhold til din beskyttelse som arbejdsmiljørepræsentant.

Valgskemaet udfyldes både ved nyvalg og genvalg af arbejdsmiljørepræsentant.

Her kan du hente valgskemaet "Jeg er blevet tillidsvalgt " (du skal bruge login til MitBUPL for at få adgang til valgskemaet).

Hvis du stopper som tillidsrepræsentant, bedes du udfylde formularen "Ikke længere tillidsvalgt" (du skal bruge login til MitBUPL for at få adgang til valgskemaet).

Hvordan bliver du arbejdsmiljørepræsentant?

For at blive arbejdsmiljørepræsentant skal du vælges af dine kolleger på din arbejdsplads. Det er din arbejdsgiver, der er ansvarlig for, at der bliver afholdt valg, og man bliver valgt for minimum to år af gangen.

Derudover kan der være særlige betingelser om valg og valgperiodens længde i din kommune. Hvis der er særlige betingelser står de i kommunens lokale MED aftale.

Hvis du er medlem af BUPL og bliver valgt som arbejdsmiljørepræsentant, skal du huske at informere BUPL om valget, så du kan få den bedst mulige service.

Arbejdsmiljørepræsentanten udgør sammen med lederen den lokale arbejdsmiljøgruppe.

Har du brug for hjælp?

Det er vigtigt, at arbejdsmiljørepræsentanten er så godt uddannet som muligt. Derfor arrangerer BUPL Nordjylland kurser for arbejdsmiljørepræsentanter.

Har du spørgsmål i forhold til opgaven som arbejdsmiljørepræsentant eller kurser for arbejdsmiljørepræsentanter, er du altid velkommen til at kontakte Esben Pedersen på e-mail enn@bupl.dk eller Gitte Mølgaard Nielsen på e-mail gin@bupl.dk

Fandt du, hvad du søgte?

For at undgå spam, skal du godkende at du ikke er en robot.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.