Ny struktur på dagtilbudsområdet på plads i Mariagerfjord Kommune

Der har i løbet af året været arbejdet med en analyse, der blandt andet skal kigge på lederområdet indenfor kommunens dagtilbud. Det betyder, at der for nyligt er truffet en beslutning om, at man går fra seks til tre dagtilbudsområder.
Diagram
Ny struktur i Mariagerfjord Kommune betyder færre dagtilbudsledere.

I slutningen af maj blev der landet en aftale om kommunernes økonomi mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Finansministeriet for 2024. KL skriver, at de er godt tilfredse med aftalen, men at det er en stram aftale. 

Det er vi selvsagt ikke enige i i BUPL. Det er en meget stram aftale og den er på mange områder underfinansieret. Der er taget hensyn til demografien – det vil sige, at der kommer penge til flere børn og ældre. Det er selvfølgelig fint, men ikke set i lyset af, at det specialiserede socialområde er underfinansieret med flere milliarder kroner. Det gør nemlig, at økonomien slet ikke hænger sammen, og det betyder, at vi er bekymret for store besparelser, når kommunen skal lægge budget for 2024. 

Byrådet har udover arbejdet med budget 2024 også valgt at genåbne budget 2023, da kommunen er presset på økonomien. I forhold til pædagoger og ledere, så er konsekvensen af genåbningen blevet, at der sker en midlertidig taksnedsættelse af midlerne til ADHD og AKT fra 1. august til 31. december. Det var foreslået, at det skulle gælde for hele 2023 (med tilbagevirkende kraft), men det har Børne – og Familieudvalget besluttet, at det ikke skal.

Der har i løbet af året været arbejdet med en analyse, der blandt andet skal kigge på lederområdet indenfor kommunens dagtilbud. Det betyder, at der for nyligt er truffet en beslutning om, at man går fra seks til tre dagtilbudsområder, hvilket har fået konsekvens for antallet af dagtilbudsledere. Denne beslutning er, ligesom ovenstående budgetåbning, taget for at kommunen kan spare penge. Hvordan den nye struktur kommer til at virke, må vi holde øje med, når den træder i kraft efter sommerferien. 

Vi følger selvfølgelig både budgetprocessen og strukturændringerne tæt og gør alt, hvad vi kan for at påvirke den i en retning, der kommer både børn, unge, pædagoger og ledere bedst til gode i forhold til ordentlige forhold og arbejdsvilkår. 

Nu er det dog tid til, at I skal holde en velfortjent og god sommerferie og så ses vi med fuldt opladede batterier efter ferien, hvor vi er klar til i fællesskab at kæmpe videre for pædagoger og ledere i Mariagerfjord Kommune.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, så er du velkommen til at kontakte mig på aub@bupl.dk eller mobil 6155 6173.

Bedste hilsner og god sommer.

Anna Ullits Østergaard

Faglig sekretær, BUPL Nordjylland

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.